ERZİNCAN’ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesinde MHP adayı Sait Durgun'a 44 oy fark atan SP'li Başkan adayı İsak Birol "En büyük başkan bizim başkan" sloganları eşliğinde omuzlara alındı.
Tercan İlçesine bağlı Çadırkaya beldesinde 30 Mart yerel seçimlerinde MHP ve SP adayları 351'er oy aldı. MHP’nin itirazı üzerine yapılan sayımda MHP'nin 2 oy fazla aldığı görüldü. Bu kez SP itirazda bulundu ve sürecin ardından Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi.
Bugün yapılan seçimlere SP, MHP, AK Parti ve CHP olmak üzere 4 parti katıldı. 1188 seçmen sayısı bulunan beldede sandıkların açılması ile birlikte Saadet Partisi 520, MHP 476, Ak Parti 12, CHP ise 5 oy aldı.
Saadet Partili İshak Birol sonuçların alınmasından sonra Tercan ilçesine gitti. Partililer tarafından karşılanan Başkan İshak Birol, "En büyük başkan bizim başkan" sloganları eşliğinde omuzlara alındı. Belediye Başkanı İshak Birol yaptığı ilk açıklamada "Sonuçları görünceye kadar seçimi kazanacağımdan emin değildim. Beldede yol, su, öğretmenevi sorunumuz var. Gençlerin spor tesisleri sorunu var. Bayağı sorunlarımız var. Bunları az söyleyelim de belki hepsini yapamazsak laf söylerler" diye konuştu.

RD(KS/SSA) (FOTOĞRAFLI)