Bilim, Sanayi Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge Reform Paketi'ndeki 17 maddenin Meclis'te görüşüldüğünü belirterek, "Salı günü kalan 18 maddeyi de görüşeceğiz. Allah nasip ederse 15 -16 Şubat'ta Kanun çıkmış olur. Cumhurbaşkanımız şubat ayı içerisinde onayladığı anda 1 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek" dedi. Bakan Işık, Kanal 24'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Işık, temel bilimlerle ilgili son dönemde atılan adımlar ve bursların, bu alandaki tercihleri 3 katına çıkardığını bildirdi. 

İŞVERENE MAAŞ DESTEĞİ  

Bu yıl sosyal bilimleri de kapsama aldıklarına değinen Işık, "Temel bilimler mezunu bir genci Ar-Ge merkezi çalıştırırsa, o gencin, asgari ücret kadarlık kısmını, maaşın brüt asgari ücret kadarlık kısmını bakanlık olarak biz ödeyeceğiz. Yeter ki sen çalıştır" dedi. 

'Kod' yazma dersi geliyor

BAKAN Işık, kodlama dersiyle ilgili güzel gelişmeler olduğunu ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlığını sürdürdüğünü söyledi. Kod yazmanın okur yazarlık gibi bir şey haline geldiğini ifade eden Işık, "Dijital çağda kod yazamayan insanlar, 'Ben bu çağın aktörüyüm' diyemeyecek. Milli Eğitim Bakanlığımıza yazıyla bildirdik, liselerde zorunlu olsun, ilk ve ortaokullarda da müfredata girsin diye" ifadelerini kullandı.