DENİZLİ’de AK Parti’li İnceler Beldesi Belediye Başkanı ve Bozkurt İlçesi Başkan Adayı Ali Kavsara, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildi. AK Parti’nin Bozkurt adayını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan belirleyecek.
Denizli’de AK Parti’nin Bozkurt İlçesi’nde belediye başkan adayı olarak açıkladığı Ali Kavsara, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek başkan adaylığından çekildiğini İl ve İlçe Teşkilatı’na bildirdi. Aynı zamanda Bozkurt’un İnceler Belde Belediyesi’nin başkanı olan Ali Kavsara’nın, belediye meclis üyeliği listesine tepki göstererek adaylıktan çekildiği iddia edildi. Kavsara, iddiaların aksine sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı. Geçen hafta kalp spazmı geçirdiğini söyleyen Kavsara, “Sağlık durumum nedeniyle adaylıktan çekildim. Partimin vereceği her göreve hazırım. Belediye meclisi listesinde partim uygun görürse yer alabilirim” dedi.
AK Parti İl Başkanı Avni Örki de, Ali Kavsara’nın adaylıktan çekildiğini belirterek kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğini söyledi. Örki, “Bozkurt’ta başkan adayımız kalp rahatsızlığının seçim döneminde kendisini daha da zorladığını belirterek müsaade istedi ve adaylıktan çekildi. Biz de durumu Genel Merkez’e bildirdik. Bozkurt’da aday adayı olan üç arkadaşımız vardı. Konuyu bildirdik, Başbakanımız karar verecek. Ali Kavsara’yla devam kararı verebilir ya da diğer aday adaylarımızdan Birol Konak ve Caner Turgut’un aday gösterilmesine karar verir. Genel Merkezin kararını bekliyoruz” diye konuştu.

ONB (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)