ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, internette yer alan ses kayıtları ile ilgili tepkisini dile getirirken, “2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği sırasında parlamentoda son oylama yapılıyordu. O zaman ben Grup Başkanvekiliydim. Sayın Başbakanımız bizim oturduğumuz yerde oturuyordu. Yanında Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri vardı. O sırada bir milletvekili geldi sayın başbakanımızın kulağına Sayın Baykal ile ilgili bir kasetin internette dolaştığını söyledi. Sayın Başbakanımız ‘hemen, derhal Binali Yıldırım beyi bana çağırın’ dedi. Arkadaşlar koştular ve Binali Yıldırım beyi buldular. Yanımızda talimat verdi, ben o talimatın birinci elden tanığıyım. ‘Bunun hemen gereğini yapın’ dedi. O zaman gereği yapıldı” dedi.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve soruşturma usullerinde değişiklik de öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komiyonu’nda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefet milletvekillerinin iddialarına cevap vermek için söz aldı. Bozdağ, “Ben hatırlarım Önder Sav ile ilgili bir telefon kaydı yansımıştı, bu kayıt üzerine TBMM’de bir araştırma komisyonu kuruldu. Orada da arkadaşlarımız bu çirkin hadisenin bir daha Türkiye’de yaşanmaması için o komisyonda bazı öneriler dile getirildi. 24’ncü dönemde de bu dinlemelerle alakalı yine TBMM’de partilerimizin ortak iradesiyle bir başka komisyon kuruldu. O komisyonun önerileri son derece önemliydi, o önerilerden bir kısmı da cezai müeyyidelerin artırılması ve caydırıcılığın sağlanmasıyla ilgili önemli şeyler, bütün bunların içine herkes tavır koydu. Yasal düzenleme yapıldı. Hatırlarsanız o zamanda parlamentomuz baskı altına alınmıştı. O ilgili kısmı okuyayım, ‘kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’ Toplumda yaşanan bu konudaki kötü olayların bir daha yaşanmaması için parlamentonun ve siyaset kurumunun müşterek tutumunu da yansıtan bir husustur” dedi. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ÇOK ÜZÜLDÜM"

“Türkiye TBMM tarihinde ilk defa bir grup toplantısında Sayın Genel Başkan tapelerin kayıtlarını orada canlı yayında verdi. Ben buna çok üzüldüm. İnsanların hakkını hukukunu koruma adına, haberleşme hürriyeti adına, özel hayatın gizliliği adına, kişi hak ve hukukunun güveni adına, soruşturmanın gizliliğinin ihlali adına üzüldüm. Gizli olan soruşturmanın birileri tarafından hem de bir siyasi partinin Genel Başkanı tarafından böyle yapılması bana göre hem bizim toplumumuz genel ahlak kabullerine hem de yasanın pek çok hükmüne uymaz."

FK(SSA)