BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çin'le yapılan füze anlaşması konusuna açıklık getirirken, "Türkiye, ihtiyaçlarını kendi tercihleri doğrultusunda her zaman karşılayacaktır. Özellikle savunma konusundaki ihtiyaç duyduğu teknolojinin alınmasının ve başka alanlardaki ihtiyaçlarını giderilmesinin her ülke gibi Türkiye de kendi tercihlerini yapan bir ülkedir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Kadışehri İlçesi'nde İmam Hatip Lisesi açılış törenine katıldı. Tören öncesinde Kadışehri Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Bozdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Çin füzesi konusundaki tartışmalarla ilgili sorular üzerine Bozdağ, Türkiye'nin ihtiyaçlarını kendi tercihleri doğrultusunda karşılayacağını belirterek, şunları söyledi:
"Bu noktada ülkemiz yeni süreçte alımla ilgili bir adım atmıştır. Bu, Türkiye’nin tercihidir. Hem fiyatın ucuzluğu ile ilgili bizim için önemli, hem de Türkiye teknoloji transferi yapacağı için Türkiye’de yatırım gerçekleştirileceği için bizim açımızdan son derece önemli bir durum söz konusu. Türkiye buradan büyük bir fayda elde edecek. Tabi bu silahların NATO’nun kendi envanterindeki silahlarla uyumluluğu söz konusu. Bu normal bir şey. Bu kadar büyütmenin bir alemi yok. Türkiye güçlü bir ülke, ekonomik tercihlerini savunma sanayiyle ilgili alım satım tercihlerini elbette kendisi yapmaktadır."
ÇÖZÜM SÜRECİ ÜLKEMİZİN YARARINADIR
Çözüm sürecinin ilerlemesinden rahatsız olanların bulunduğunu da ifade Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:
"Çözüm süreci ülkemizin, milletimizin yararına bir süreçtir. Milletimizin birliğinin, beraberliğinin daha da güçlenmesi, ülkemizdeki huzur ve barış ortamının kalıca hale gelmesini, artık terörün, şiddetin, kanın, gözyaşın olmadığı bir Türkiye olsun diye büyük çabalar harcıyoruz. Hükümetimiz kurulduğu günden beri ortaya koyduğu projelerle, attığı adımlarla bu hedefi gerçekleştirmek için önemli gayretler ortaya koydu. Biz gayretimizi, çabamızı bundan sonra da sürdüreceğiz. Çözüm süreci Türkiye’de pek çok insanımızda büyük bir ümidi doğurdu. Neredeyse Türkiye’nin her bölgesinde, her hanesinde artık Türkiye’nin bu meselede başının kurtuluşunun yolu göründü şeklinde bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Bu Türkiye’miz açısından güzel bir iklimdir. Biz bu iklimin kalıcı olmasını ve bu sürecin başarıyla devam etmesi için gerekenleri yapıyoruz. Şu anda çalışmalarımız sürüyor, ancak bundan memnun olmayan, rahatsız olan, bunu bozmak isteyenler elbet olabilir. Onun için biz bu süreç içerisinde herkesin dikkatli, itinalı davranmasını ve sürecin hassasiyetlerini göz önünde bulundurmasını gerekliliğini ve her seferinde ifade ediyoruz. Konuşurken de, yazarken de ve başka işler yaparken de mutlaka bir ölçü içerisinde olunması lazım. Şu anda süreçle ilgili çalışmalar sürüyor. Bu sürecin başarılı olması milletimizin, ülkemizin hayrına sonuçlanması için gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz, yapacağız. Ama bu süreci bozmak isteyenler olabilir. Her zaman olduğu gibi bugün de, yarında bunlar olacaktır. Bunlara hiç kimsenin fırsat vermemesi lazımdır. Biz yakından takip ediyoruz."
TÜRKİYE, SÖZÜNE ÖNEM VERİLEN BİR ÜLKE
Kılıçdaroğlu'nun, "Türkiye yalnızlaştırılıyor" sözlerini de değerlendiren Bozdağ, şunları söyledi:
"Türkiye bugün dün ile kıyaslanamayacak şekilde güçlü, kuvvetli, kudretli bir şekilde ve dünyanın her yerinde sözüne önem, değer, kıymet verilen bir ülkedir. Dünün Türkiye’sinde olup bitenlerle alakalı kimse Türkiye’nin ne dediğine bakmıyordu, ama bugün Suriye söz konusu olduğunda Suriye meselesinde kafa yoran ülkerler içersinde Türkiye var. Irak söz konusu olduğunda, o meselelerde de Türkiye var. Başka ülkeler olduğunda her konuda Türkiye bir masadadır ve Türkiye’nin fikri, masanın etrafında olan Ülkerler ve başka ülkeler tarafından da dikkatle takip edilmekte ve değer verilmektedir. Bu, Türkiye’nin dış politikada elde ettiği gücün ve Türkiye’nin ifadesidir. Hem dış politikada, hem iç politikada, her alanda dünle mükayese edilemeyecek kadar güçlü iş birlikleri, komşularla, başka ülkelerle işbirlikleri oldukça güçlü bir Türkiye var. Bugün 70’den fazla ülke ile arasında ki vizeleri kaldırmış olan bir Türkiye’yi kimse yalnız bir ülke olarak nitelendiremez."
TÜRKİYE YALNIZ DEĞİL, GÜÇLÜ ÜLKE
Türkiye'ye gelen turist sayısına bakıldığında kıyaslanamayacak oranda büyük bir artışın olduğunun görüldüğünü belirten Bozdağ, "Turist sayılarında da gerek Rusya’dan olsun, gerek Almanya’dan, Fransa’dan, uzak ve yakın ülkelerden her yerden insanlar Türkiye'de tatillerini geçirmeyi tercih ediyorlar. Bütün bunların hepsi Türkiye’nin yalnızlaşan değil, güçlenen ve tercih edilen bir ülke olduğunu gösteriyor. Türkiye üniversitelerinde okumak isteyen öğrenci sayısı 55 bini bulmuştur. 2011'de bu rakamın 9 binde olduğunu görürseniz, aradaki artışın kaç kat arttığı ortadadır. Bütün bunların hepsi Türkiye’nin tercih edilebilir, Türkiye’nin cazibe noktası olan ülkelerden biri haline geldiğini gösteriyor. Türkiye’nin yalnız değil, güçlü bir ülke olduğunu gösteriyor. Dostlukları güçlü, iş birlikleri güçlü ve de her türlü dayanışması güçlü bir ülkedir. Pek çok ülke ile güçlü ilişkilerimiz var ve devam ediyor" diye konuştu.
28 ŞUBAT DÖNEMİNDE İMAM HATİP LİSESİ İNŞAATI DURDURULDU
Bozdağ, daha sonra yapımı tamamlanan 24 derslikli, 535 öğrencinin eğitim gördüğü Kadışehri İmam Hatıp Lisesi açılış törenine katıldı. Bozdağ, törende yaptığı konuşmada Kadışehri İlçesi'nde, 28 Şubat döneminde İmam Hatip Lisesi inşaatının durdurulduğunu belirterek, "Kadışehri'ne gelirken yol üzerinde inşaat katlıntılarını görürsünüz. Bu inşaatın neden devam etmediğini sorduğumuzda, 28 Şubat geldi ve bu bina bu halde kaldı denildi. O gün emin olun çok büyük bir üzüntü yaşamıştım. Okul yapımını engelleyen bir zihniyet, dünyanın hiçbir yerinde makbul bir zihniyet olamazdı. O zaman yapımı durdurulan engellenen bir yapı bugün tamamlandı ve hizmete alımını hep beraber yapıyoruz" dedi.