'AMBULANS DEPOSUNA MAZOR KOYAMAYAN BİR TÜRKİYE VARDI'
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Sorgun İlçesi'nde 35 Yataklı Özel Sorgun Güven Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’de sağlık alanın da son 11 yıl içerisinde büyük bir değişim yaşandığını belirterek, "Her alanda değişiklikler oldu. Yozgat’ta mahalle içerisine dahi doğru düzgün ambulans gidemezdi. Köylere ambulans gitmesi hiç mümkün değildi. Köyden ambulans çağrıldığında ambulans gitmezdi. Zira hastalarla ambulanslar arasında bir ayrımcılık yapılırdı. Sadece şehir merkezinde oda torpille kuvvetli olan ambulans getiren bir Türkiye vardı. Ama ambulansının deposuna mazot koyamayan bir Türkiye vardı. Kararlı bir irade ortaya koyarak şimdi Türkiye’nin köyüne ambulans gidiyor. Dağına ambulans gidiyor. Denizine ambulans gidiyor. Hava ambulanslarıyla, paletli kar ambulansları, deniz ambulanslarıyla nerede olursa olsun bütün hastalarının ayağına şefkat olup giden, sıhhat olup giden bir devlet anlayışı yaklaşımı ortaya koyduk" dedi.
BÜTÜN İNSANLAR EŞİTTİR
Sağlık konusunda bütün insanları eşit hale getirdıklerini belirtenBozdağ “Hastaneleri birleştirdik. Sosyal Sigorta Kurumlarını birleştirdik. İnsanlarımızın tamamına, eczanelerin kapılarını, sonuna kadar açtık. SSK olan bir Türk vatandaşı 2002 yılında önce hastalandığında Sorgun’da, Yozgat’ta hastane ile SSK’nın özel anlaşması yoksa önce gidiyor cebinden parasını peşin ödüyor. Faturasını alıyor. Sonra SSK’yı mahkemeye veriyor. Mahkemeyi kazanıyor. Dosya kesinleşiyor. Sonra icraya koyup devletten gidip parasını alıyordu. Böyle bir Türkiye. Peki biz ne yaptık. Türkiye’de bütün insanlar eşittir. Cumhurbaşkanıyla Sorgun’daki Feyzullah kardeşimiz Ahmetfakılı’daki Ahmet kardeşimiz, aynı sağlık güvencesiyle, aynı sağlık imkanlarına kavuşturduk" dedi.
Konuşmaların ardından 35 Yataklı Özel Sorgun Güven Hastanesi'nin açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, hastaneyi gezdi. Acil servisi müşahade odasına geçen Bozdağ, burada tansiyonunu ölçtürdü.