ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Ben Adalet Bakanı olarak İstanbul'a gidip İstanbul Emniyet Müdürü'ne herhangi bir talimat vermedim ve vermemde söz konusu değildir. Bir gazetede bu yönde haber çıktı. O haber çıkınca bizzat tekzip ettim. Ankara'da olduğum sırada istanbul'da gösterdiler. O yüzdende bu haberi tekzip ettirdim" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda, kendisi ile ilgili ididalar hakkında açıklamalarda bulundu. Zekeriya Öz'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yüksek yargıdan 2 kişinin kendisi ile görüştüğü ididaları hakkında ise Bozdağ, şunları söyledi:

"Bir savcı 2 tane yüksek yargıdan kişinin kendisine gelerek bir takım şeylerde bulunduğunu ifade etti. Bu ifade başbakanımız tarafından bizzat iftira olarak nitelendirildi, yalanlandı. Daha sonra da ima edilen isim verilmeden de ifade edilen isimler sayın Nihat Ömeroğlu hemde Cirit tarafından böyle bir şey olmadığı açıkça ifade edildi. Mesela orada diyorki, 'İddia ettiği hususular bir araya geldiğimizde hiçbir zaman konuşulmamıştır.Tekrar ediyorum, başbakan tarafından görevlendirilmem tehdit etmem soruşturmayı kapatmam asla söz konusu değildir diye bunları tekzip etmişlerdir."

FK(SSA)