Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Cumhurbaşkanlığı seçimi bir hemşehricilik meselesi değil, bir Türkiye meselesidir. Bu bir Yozgat meselesi değildir. Bir Türkiye meselesidir, Türk milletinin onur ve haysiyet mücadelesidir. Biz Türkiye’ye Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Türkiye’ye lider seçiyoruz. Bir yere memur seçmiyoruz. Türkiye’nin liderliğine Cumhurbaşkanlığına kim yakışacak onu seçeceğiz. Yakışan kimdir ona bakacağız” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Bozdağ, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu belirterek, “Bu hareketin lideri adaydır, AK Parti'nin lideri adaydır, başbakanımız, genel başkanımız adaydır, dünyanın lideri adaydır. Türkiye’nin büyük lideri adaydır. Beğenmemezlik yok, biz aksine hep beraber koşacağız, çalışacağız ve Türkiye’nin liderine dünyanın liderine yaraşır bir desteği Yozgat’tan vereceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçiminin bir hemşehricilik meselesi olmadığını vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, şöyle konuştu:

“Bu bir Yozgat meselesi değildir. Bir Türkiye meselesidir, Türk milletinin onur ve haysiyet mücadelesidir. Biz Türkiye’ye cumhurbaşkanı seçiyoruz. Türkiye’ye lider seçiyoruz. Bir yere memur seçmiyoruz. Türkiye’nin liderliğine cumhurbaşkanlığına kim yakışacak onu seçeceğiz. Yakışan kimdir ona bakacağız. Ben hepinize soruyorum, Allah için elinizi vicdanınıza koyun, 3 tane aday var. Vicdanınızda tartın, Tayyip Bey mi, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığına daha yakışır, daha iyi temsil eder, daha uygun olur, yoksa diğer ikisinden herhangi biri mi daha uygun olur, elinizi vicdanınıza koyun ? Kimdir, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığını en iyi yapacak olan ? Ben hiç tereddüt etmiyorum, inanıyor ve biliyorum ki, Yozgatlılarının ve Türk milletinin gönlündeki cevap bu işi en iyi yapacak olan Recep Tayyip Erdoğan diyecektir. Tayyip bey belki Rizelidir ama hizmetleriyle İstanbulludur, ama hizmetleriyle  Siirtlidir, ama hizmetleriyle Yozgatlıdır. Bugün Yozgat’tan oy isteyenlere sorun, Tayyip Erdoğan Yozgat’ın dağında taşında izi var , eseri var, sizin neyiniz var Allah aşkına, Yozgat’a ne zaman geldiniz, nereye hangi eseri diktiniz. Yozgat’ın her yerinde eseri var. Onun için diyorum ki bizim cumhurbaşkanı adayımız 81 ilin öz evladıdır. MHP’ye, CHP’ye, BDP’ye, SP’ye oy vermiş bütün kardeşlerimizden biz bu seçimde oy istiyor, bu meselenin parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğuna bu meselesinin hemşehricilik meselesi değil Türkiye meselesi olduğuna inanıyorum." 

FOTOĞRAFLI