ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 4 eski bakan ile ilgili fezlekelerle ilgili konuşurken CHP'nin bu konuda TBMM'ye bir başvurusunun sözkonusu olmadığını söyledi. Bozdağ, "Ak Parti'yi karalama, kirletmenin derdindeler. Boşa uğraşıyorlar, AK Parti karalanıp kirletilecek bir parti değildir" dedi.
Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Bakan Bozdağ, Vali Vahdettin Özcan'ı ziyaret etti. Burada soruları yanıtlayan Bakan Bozdağ, CHP'nin TBMM'ye sunduğu fezlekelerle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
"CHP'nin Meclis'e fezlekelerle ilgili bir başvurusu bulunmuyor. Ana muhalefet partisi yerel seçimlerde yapacağı projeleri anlatma yerine AK Parti'yi karalama ve bundan da siyasi rant peşinde. Bundan sonra bir başvuruda bulunursa, Meclis iç tüzüğe göre bir yol takip eder. Fezlekeler konusu maalesef Türkiye'de iç siyasetin malzemesi yapıldı. Yerel seçimlere katılacak siyasi partiler bunu alet olarak kullanıyor. Yapacakları projelerini anlarlarsa daha iyi olur. Bizim ana muhalefet partisinin projeyle fazla derdi olmadığı için, 'Nasıl karalarız, nasıl kirletiriz?' hesabının peşindeler. Boşa uğraşıyorlar. Ak Parti karalanıp, kirletilecek bir parti değildir."
Bakan Bozdağ, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Çankırı Adliyesi'nde incelemelerde bulundu. Daha sonra kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin toplantı salonunda partililerle bir araya gelen Bakan Bozdağ, programının son bölümünde bir otelde kentteki sivil toplum kuruluş temsilcileriyle görüştü.
Bakan Bozdağ'ın Çankırı ziyaretinde kendisine Çankırı'nın Ak Partili milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı İrfan Dinç eşlik etti.

EY(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)