G-20 Lider Zirvesi'ne yönelik hazırları yerinde incelemek için Antalya'da bulunan İçişleri Bakanı Selami Altınok, 2005 yılında 2.5 yıl kaymakam olarak görev yaptığı Serik'te hükümet konağını ziyaret etti. Bakan Altınok'un ziyareti için kaymakamlık önünde uzun bir kuyruk oluştu. Muhtarlardan, Bakan Altınok'un eski çalışma arkadaşlarına birçok kişi 'Hoşgeldiniz' demek için sıraya girdi. Bakan Altınok, sırada bekleyen herkesle tek tek kucaklaştı, hal hatır sordu, omuzlarına bırakılan Yörük poşusunu ilgiyle karşıladı. 

YANAĞA SEVGİ TOKADI

Bakan Altınok, kendisini selamlamak için gelenler arasında eski yazı işleri memuru Mehmet Koçak'ı görünce sevincini gizlemedi ancak sevgisini biraz abarttı. Koçak'ın yanağına dokunmak isterken tokat atan Bakan Altınok'u Serik Kaymakamlığı döneminden tanıyanlar, memurunu beraber görev yaptığı yıllarda da bu şekilde sevdiğini söyledi.

Yaklaşık 7 yıllık bir aranın ardından Serik'te eski koltuğuna oturan Bakan Altınok, ilçede gerek çalışma ortamı gerekse sokaklarında bir sürü hatıraya sahip olduğunu söyledi. Ziyaretinde eski dostlarını görmüş olmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Bakan Altınok, "Serik'te 33 ay kaldım ancak 10- 15 yıla sığabilecek güzel dostluklar, güzel bir çalışma dönemi yaşadım" dedi.

Bakan Altınok, kaymakamlığını ziyaretinin ardından belediye başkanlığına geçti. Altınok, kaymakamlık ve belediye arasında yürümeyi tercih ederken, belediye binasının girişinde davullar ve zurnalar eşliğinde karşılandı. Burada da kendisiyle selamlaşmak için uzun kuyruklar oluşurken, Bakan Altınok kimseyi atlamadan selamlaşmaya dikkat etti.