AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağaatay Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilmesi kentte memnuniyetle karşılandı. Eski CHP milletvekillerinden İlyas Kılıç'ın torunu olan Akif Çağatay Kılıç'ın babası Sinan Kılıç'ın da bir dönem Başbakan Erdoğan'ın doktorluğunu yaptığı belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonu kapsamında bakan çocuklarının gözaltına alınmasıyla başlayıp bakanların istifalarıyla da devam eden süreçte Başbakan Erdoğan'ın dün gece yaptığı kabine revizyonunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yerine yine Samsun Milletvekili olan Akif Çağatay Kılıç oldu. Akif Çağatay Kılıç, kabinenin en genç bakanı oldu.
37 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan Akif Çağatay Kılıç, uzun bir süre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 2011 yılındaki seçimlerde Samsun'dan AK Parti'den 5'inci sıradan milletvekili seçilen Çağatay Kılıç'ın dedesi İlyas Kılıç 1961’de CHP’den Samsun milletvekili seçilerek 1961-1980 tarihleri arasında aralıksız 12, 13, 14, 15 ve 16. dönemlerde üst üste beş dönem milletvekili seçildi.
Babası Sinan Kılıç'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde özel doktorluğunu yaptığı belirtildi. Eda Kılıç'la evli olan, Ela ve Ece isimli iki kız çocuğu babası olan Akif Çağatay Kılıç'ın geçen Nisan ayında dedesi İlyas Kılıç vefat etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçen Haziran ayında Samsun'da düzenlediği mitigin ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte Akif Çağatay Kılıç'ın dedesi İlyas Kılıç'ın Ataköy Mezarlığı'ndaki mezarına giderek dua etti.