AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dün açıklanan 'Dehşet verici belge' hakkında konuştu. Yıldırım, "Öyle anlaşılıyor ki sayın Başsavcı, CHP’den milletvekili olmaya heveslenmiş" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısındaki konuşmasına "Dehşet verici bir belge açıklayacağım" diyerek başlamış, konuşmasının sonunda da sözünü ettiği belgeyi açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, liman operasyonunun ardından Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’in İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’ı arayarak savcıların görev yerlerinin değiştirilmesi konusunda tehdit ettiğini öne sürüp, başsavcının bu kanıda hazırladığı tutanağı göstermişti. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından birkaç saat sonra toplanan HSYK, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ın görevden aldıktan sonra, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atamıştı.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bu sabah İzmir'de kahvaltıda basın mensuplarının soruları üzerine Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeyi şu sözlerle değerlendirdi:
"Bizimle bir alakası var mı arkadaşlar? Yani iki kişi arasındaki konuşmanın bence bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması etik bir şey değildir. Konuşmanın içeriği ayrı bir şey ama. Yargı mensubunun bu konularda dikkat etmesi icap eder. Öyle anlaşılıyor ki sayın Başsavcı CHP’den milletvekili olmaya heveslenmiş. İçerikle ilgili değerlendiremem. Ne konuşulduğunu bilemiyorum. Bir tarafın ifadesiyle hüküm vermek doğru değil. İki kişi konuşmuş bir kişi iddiada bulunmuş öbürünün ne dediğini bilmiyoruz. Onun için bir şey dememiz doğru değil. Yargı mensuplarının savcıların görevi, iddiaları suçlamaları değerlendirmektir. Başkalarını suçlamak değil. Bir vatandaş olarak bir suç varsa gideceği yer yargıdır siyasi parti merkezi olmamalıdır diye düşünüyorum. Bu da yargı ile ilgili sorunun hangi boyuta eriştiğinin gösteriyor. Müsteşar her zaman camiasında bulunan mensuplarıyla görüşür. Müdahale etmiş midir etmemiş midir, o bizim malumumuzda olan konu değil. Adalet Bakanı Müsteşarı’nın yargı camiasıyla görüşmesinden daha doğal bir şey olamaz."
TORUN İLGİSİ
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim kampanyasında kendisini takip eden basın mensuplarıyla Bornova’da evinin altındaki Fesleğen Kafe’de kahvaltı yaptı. Yıldırım, kahvaltıya kızının 1.5 yaşındaki oğlu Ali Köylübay ile birlikte katıldı. Ali’yi kucağından indirmeyen Yıldırım, ona elleriyle kahvaltılık vermeye çalıştı ancak Ali inatla ağzını açmadı. 5 torunu olduğunu söyleyen Yıldırım, "Günün bütün yorgunluğunu Ali alıyor. Akşam eve gelince onunla dinleniyorum. Bazen uyumuyor beni bekliyor. Ön dişleri de çıktı inanılmaz keskin" dedi.
'İZMİRLİ ONA YÜZDE 56 VERDİ O İZMİRLİ’YE NE VERDİ'
Yıldırım, İzmir’de seçim çalışmalarında gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirterek, "Daha yolun başındayız. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Ben memnunum. İzmirliler nereye gitsek bize ilgi gösteriyorlar. Sıcak bir şekilde karşılıyorlar. Bundan iyisi can sağlığı. Bu ilgi 30 Mart’a sandığa yansırsa biz İzmir’de ekibimizle birlikte sorumluluk almaya hazırız" dedi.
Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yüzde 60 oy hedefi koyduğunu hatırlatan basın mensuplarına, "Onun hedefini biz yakalayamayız. Bize yüzde 50 yeter. İkisini toplasak yüzde 110 ediyor o da fazla geliyor. Nasıl yapacağız? Birinden biri fedakarlık yapacak. Onun biraz daha cömert olması lazım. İzmir ona yüzde 56 verdi ne geri verdiğini İzmirli sorması lazım. Herhalde İzmirliler’e yüzde 56’nın hesabını verecektir" dedi.
'PROJELERİ YOK'
Binali Yıldırım, Kocaoğlu bazı metro projelerinin onaylanmamasına tepki göstermesini, "Olmayan metronun kararı çıkmaz ki. Proje yok. Projesi olmayan bir metro hattının yatırıma alınması düşünülemez. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2006’dan bu yana sitesine girerseniz o metro hatlarının hep gündemde olduğunu görürsünüz. Bizden talep yapıldığında gördük ki projeleri ok. Eğer varsa bize vermediler o da ayrı bir konu. Önünde duran yok. Yapsın. İster belediye ister bakanlık yapar biz sen yapamazsın diye bir şey de söylemeyiz. Yapmak istiyorsa yapsın. Önce Üçkuyular- Üçyol’u bitirsin de ondan sonra" dedi.