AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 3 Ocak Cuma günü İzmir’e gelerek seçim çalışmalarına başlayacağını söyledi. Yıldırım, seçim kampanyasında polemiğe girmeyeceğini belirterek, "Bizim kavgacı bir üslubumuz yok" dedi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda İzmir milletvekilleri ve il yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, 3 Ocak Cuma günü İzmir’e geleceğini ve seçim çalışmalarına başlayacağını belirterek, partisinin ilçe belediye başkan aday adaylığı için 200 kişinin başvuruda bulunduğunu, belirleme çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Yıldırım, "Uzun zamandır saha çalışmaları çeşitli kanaat önderleriyle aday belirleme çalışmaları devam ediyor. 200’e yakın ilçe belediye başkan aday adayı var. Bir noktaya geldi önümüzdeki günlerde daha net bir sonuç alacağız" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, ilçe belediye başkan adayları ne zaman belli olacağı sorusuna "Bir yıl sonra açıklanacak" diyerek, espri yaptı. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki mitingine yengesinin cenaze törenine katıldığı için gelemediğini ancak katılımın çok yüksek olduğunu öğrendiğini söyledi. Yıldırım, "İzmirli hemşehrilerim oraya akın akın gitmiş ve destek vermiş kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
POLEMİĞE GİRMEYECEĞİZ
Yıldırım, CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterildiği hatırlatıldığında "Seviyeli bir seçim kampanyası olacak. Bizim kavgacı bir özelliğimiz yok. Biz işimize bakacağız. Yapmak istediklerimizi projelerimizi anlatacağız. Onun dışında başka bir polemiğe girmeyi düşünmüyoruz" dedi.
AK Parti Ar- Ge birimi, Prof. Dr. Nurselen Toygar tarafından hazırlanan 'İzmir’de 2014 yerel seçimini nasıl alırız' başlıklı strateji raporu sundu.