KOCA BİR YALAN
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ak Parti’nin belediyeye sahip olduğu İzmir’deki tek ilçe olan Bayındır’da partisinin İlçe Başkanlığı binası önünde toplananlara seslendi. Yıldırım, "Bayındır deyip geçmeyeceksin, iyice düşüneceksin. Sadece bugünün değil Osmanlı döneminin de önemli yerlerinden birisidir. Yaklaşık 3 binin üzerinde hemşerimiz çiçekçilik alanında faaliyet gösteriyor. Her yıl 100 milyon çiçek bu topraklarda hayat buluyor. Süt bu havzanın en önemli girdilerinden bir tanesi. Menderes Havzası’nda günlük bin 200 ton süt işleniyor. Bunu ne kadar katma değere dönüştürüyoruz. Süt işleme tesisimiz var mı? Maalesef sanayi alanında da tesisleri göremiyoruz. Bayındır 2009 yılından bu yana Ak Parti yerel iktidarı ile belediyeciliği ile tanışmış bir yerdir” dedi.
İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN
Yıldırım, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in daha önce gündeme getirdiği otobüs garajı üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklendi. Yıldırım, "Belediye başkanı otobüs garajı yapmak için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapmış. Peki ne cevap verilmiş? Hiçbir şey. Ne tamam, ne devam dememişler. Ondan sonra da 'bu hükümet bizim hizmetlerimizi engelliyor’ diyorlar. Koca bir yalan. Üçyol-Üçkuyular metrosunu hükümet mi engelledi? 2005 yılından bu yana beş kilometre yapılacak. Doğruları konuşacağız. İş bileninin kılıç kuşananındır. İş yapmak her kişinin değil, er kişinin harcıdır. Derdiniz varsa, insanın derdi ile dertleniyorsanız iş yaparsanız. Seçimden seçime milleti hatırlarsanız çözüm üretemezsiniz” diye konuştu.
GEZİ’DE YAPAMADIKLARINI 17 ARALIK’TA YAPMAYA ÇALIŞTILAR
Gezi Parkı olaylarında istediklerini elde edilemeyenlerin 17 Aralık operasyonu ile elde edilmeye çalışıldığını öne süren Yıldırım konuşmasında şunları söyledi: "Şimdi de yargıyı kullanarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Asla durduramayacaksınız. Bu kervanı durdurmaya, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasına, geri kalmasına asla gücünüz yetmeyecek. Türkiye’de güveni bozmaya çalışanlara, onların dış temsilciliklerine ders vermeye hazırız. Öyle bir cevap vereceğiz ki artık daha kendilerini toplayamayacaklar. Bütün gücümüzü gayretimizi 30 Mart’a hazırlanacağız. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Elini sıkmadık hemşerimiz kalmayacak. İzmir’in yükselişini göreceğiz ve makus tarihini Bayındır’dan değiştirmeye başlayacağız."

Elif DEMİRCİ/ İZMİR, ()