DANA KURBAN EDİLDİ
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Ödemiş İlçesi’nin Kaymakçı Beldesi’nde AK Parti bayraklarıyla süslenmiş bir deveyle karşılandı. Yıldırım için dana kurban edildi. Belediyesi AK Parti tarafından yönetilen Kaymakçı beldesinde halka seslenen Yıldırım, oy istedi. Partililer, “Aziz gidecek Binali gelecek” diyerek, slogan attı. Yıldırım, daha sonra geçtiği Ödemiş’te şöyle konuştu:
“2011 genel seçimleri öncesi buraya geldiğimde süt fiyatları 50 kuruşun altına düşmüştü 35 kuruştu. Şimdi böyle bir derdiniz var mı? Yok. Patatesle ilgili derdiniz var mı? Yok. Çünkü sizin geleceğinizi düşünen bir iktidar var onun için olmaz. Ödemiş Devlet Hastanesi’nin temelini attık, kaba inşaatı bitti. Ödemiş sadece fidancılığın süs bitkilerinin merkezi değil aynı zamanda sağlığın da merkezi. Kilometrelerce laf söyleyip bir arpa boyu iş yapmayanlardan değiliz. Kilometrelerce yol yapıp sadece bir arpa boyu konuşanlardanız. Benim adım Binali Yıldırım. Ben yavaş konuşurum ama soyadım gibi iş yaparım.”
“ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK”
Her türlü engellemelere tehditlere rağmen iktidarın hizmete devam ettiğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:
“Kim ne çamur atmaya kalkarsa kalksın. Alnımız açık başımız dik. Bugüne kadar iktidarımıza yapılmadık kalmadı. Her türlü engellemelere rağmen tehditlere rağmen hepsinin üstesinden geldik. Hizmetlerle milletimizi buluşturduk. Bundan sonra da buluşturmaya devam edeceğiz. Siz isterseniz her şey olur. İzmir istedi 'İzmir’e milletvekili olsun’ dediniz. Biz de 'başım gözüm üstüne’ dedik geldik size teslim olduk. 2.5 yıldır İzmir milletvekili olarak hizmetinizdeyiz. 11 yıl bakanlık görevi yaptım şanla şerefle onurla yaptığım bu görevi bıraktım. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım yine sizlerle birlikteyim.”
ÖDEMİŞ’E FAKÜLTE SÖZÜ
Yıldırım, Ödemiş’e fakülte sözü vererek, “Buraya gelmeden önce TOBB Başkanı ile görüştüm. Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi’nin bir fakültesi Ödemiş’e açılacak. Müjdeyi veriyorum. Bir fakülteniz oldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yıldırım, “Emekli maaşlarını da biraz dokunsanız” diyen bir vatandaşa “Eyvallah” diyerek cevap verdi. Yıldırım konuşmasının sonunda vatandaşlarla birlikte şu şarkıyı söyledi:
“Beraber yürüdük duble yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi söylediğim tüm şarkılarda bana her şey Ödemiş’i hatırlatıyor. Bana her şey İzmir’i hatırlatıyor.”