İZMİR, () - İZMİR'de düzenlenen toplantıda, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP’li Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. Yıldırım, "10 yıldır 'Körfez’de yüzülecek' diyor. 'Hadi yüz' diyeceğim, enfeksiyondan seçime yetişemeyecek ondan korkuyorum. 'Namuslu olanı seçin' diyor. Ey Kocaoğlu söz namustur. Sen sözlerini yerine getirdin mi? 3'üncü kez aynı boş vaadlerle İzmirliler'i kandırmak yakışıyor mu?" dedi.
Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Afyonkarahisarlılar Dernekleri’nin Bayraklı Aydemir Plaza’da düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. Toplantıya AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı İsmail Sarı, AK Parti Gaziemir Belediye Başkan adayı Tanfer Kemerli, Urla Belediye Meclis üyesi adayı Tanju Çolak ve çok sayıda davetli katıldı.
11 YILDA 23.5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK
Bakan Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’la yıllarca beraber çalıştıklarını söyledi. Yıldırım’ın büyük düşünen ve projeleri hayata geçiren bir isim olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, "Bakanlığı döneminde öyle destanlar yazdı ki tarif edilemez. Bölünmüş yollar ortada. Afyon’dan İzmir’e gelirken boyun fıtığı oluyorduk. Şimdi seyahat süresi 8 saatten 3 saate indi. Afyon’dan İstanbul’a giderken ecel terleri dökerdik. Siz dağları deldiniz İstanbul’u bize yakınlaştırdınız. '17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapılacak' dense herkes gülerdi. Hayaller gerçek oldu. Bakanımı takdir ediyorum. İzmir’e en büyük yatırımları hükümet olarak biz yapıyoruz. 11 yılda bizim yaptığımız yatırımlar 23.5 milyar lira" dedi
İZMİR’E SUYU BİZ GETİRDİK
Bakan Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente hizmet etmediğini öne sürerek, şunları söyledi:
"Belediye ne yapıyor, bu kadar para nereye gidiyor hayret ediyoruz. İstanbul’a suyu hükümet getirmedi. Hükümet mani oldu. Dönemin başbakanı, “İSKİ’nin önü Istırancalar da kesildi’ dedi. Bütün zorluklara rağmen İstanbul’a suyu biz getirdik. İSKİ olarak yaptık. İzmir’de muazzam gelir var ama suyu getiremedi. Başbakanımız, 'Sen de o bölgenin evladısın, derhal suyu oraya getir' dedi. Biz de Gördes Barajını Yıldırım hızıyla yaptık. 100 kilometreden fazla boru ile suyu getirdik. Yoksa musluklarınızdan su akmayacaktı. Su problemini çözen biziz. İzmir gerçekten unutulmuştu. Havalimanı köydü köy. Çevre Yolu aynı şekilde. Teyzem buradaydı. İzmir’i çok iyi bilirim. Buraya gelmek ölümdü. Hava kirliliğinden geçilmiyordu. Çevre yolunu kim açtı? Binali Bey. İZBAN’ı yapamadı. Binali Bey’e yalvardılar, İZBAN’ı yaptık. Üniversiad'ı yapamadılar. Böyle belediyecilik olmaz. Bütün barajları, sulama tesislerini, bütün yeşillendirmeyi biz yapıyoruz. Gördüğünüz bütün yeşillikler bize ait. Biz muazzam müjdeler veriyoruz. 10 ayda 69 müjde verdik. Bunun miktarı 1 milyar 80 milyon lira."
Bakan Eroğlu, "İzmir’i uçuracak olan biziz. İzmirliler bunu inşallah anlayacak. İzmirliler anlayışlıdır. Onların yaptıkları şu, 'Sizin hayat tarzınıza karışır' diyorlar. Biz neden karışacağız? Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Herkes serbestçe giyinsin diye mücadele ettik. 11 yıldır iktidardayız. İzmir demokrasinin beşiğidir" dedi.
YILDIRIM KOCAOĞLU’NA YÜKLENDİ
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da konuşmasının büyük bölümünde CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. İzmir’in 30 Mart’ta gelecek 5 yılı ile ilgili olarak bir karar vereceğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bu kararda İzmir’de 300 bini bulan Afyonlu hemşerilerimizin büyük önemi ve katkısı var. Ya biz İzmir’de yapılanları görmüyoruz ya da İzmir son 10 yıldır mağdur olmuş. Konuştukları zaman ağızlarından bal damlıyor etrafa baktığınızda konuşulanlardan eser yok. İnsanlar, 'İzmir’i artık köy olmaktan kurtar' sözünü her yerde dinliyorum. Sanki İzmir kuşatma altında, İzmir esir, İzmir’i esaretten kurtaracakmışız gibi insanlarda beklenti var. İzmir’in ihtiyacı İzmir’in sesine kulak verecek yöneticilerdir. İzmir kurtuluş savaşını verdi. Afyonlu yiğitler İzmir’de Türk bayrağını 9 Eylül’de Kadifekale’ye dikti. İzmir artık hizmetin kalesi olacak. Hocam (Veysel Eroğlu), lütfen bu şehre yağış düşmesin herkes yağmur yağmur diye dua ediyor, bu şehirde insanlar korku içinde. Yağmur yağacak sel olacak diye korkuyor. İzmir buna layık mı? İzmir yağışlı dendi mi İzmirli perişan, yine sellere kapıldık. Bu 21. Yüzyıl'da İzmir’in hak ettiği bir şey değildir. Yağmur sularını, ev atık sularını dahi çözememiş, körfeze bırakan bir yerel yönetimden İzmir ne bekliyor."
'SEN BU KENTE NE YAPTIN ANLAT'
Kocaoğlu’na eleştirilerine sert sözlerle devam eden AK Partili Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
"10 yıldır 'Körfez’de yüzülecek' diyor. Hadi yüz diyeceğim enfeksiyondan seçime yetişemeyecek ondan korkuyorum. Haliç’i temizleyen biziz. Biz yapa yapa geldik. Biz konuşmuyoruz, eserlerimiz konuşuyoruz. Çünkü biz Recep Tayyip Erdoğan’ın, o uzun adamın ekibiyiz. Çıkıyor anlatıyor. 'Sen bu şehre ne yaptın anlat anlat' diyor. Başka bir laf bildiği yok. Adam unutmuş. 10 yıldır bu şehri yönettiğini unutmuş. Bana soruyor. İzmir’in soracağı soruyu bana soruyor. Sadece Orman ve Su Bakanlığı 2 milyarlık projeyi bitirmiş. 1 milyarlık projeyi yapıyor. Bugünde 21 projenin açılışını yapıyoruz. Büyükşehir belediyesinin bir yılda yaptığı yatırımın yarısı. Aramızda bu kadar fark var. Neresinden bakarsanız bakın dökülüyor. Baştan aşağı yalan dolan. İş yok. Mazereti Ankara’ya atıyor."
Yıldırım, İzmir’in Kocaoğlu yönetiminden bıktığını iddia etti. Yıldırım, "Gün İzmir’in yeniden o parlak tarihine dönme günüdür. Bunlar geçmişi yaşıyorlar. Gelecekle işleri yok. Yaşlı insanlar olur, gençlik yıllarını özler ya bu da böyle. Bunu 30 Mart’ta gönderelim. İzmir’e verecek bir şeyi yok" dedi.
Yıldırım, 30 Mart’ta İzmir’in önemli bir karar vereceğini belirterek, "İzmirli hemşehrilerimiz karar verecek. Ben kaybedersem bir kişi kaybetmiş olacak. Bir gün üzülürüm ertesi gün nerede kalmıştık deriz. 5 yıl daha sızlanmaya göze alıyorsanız karar sizin. İzmir Türkiye’ye lazım. İzmirsiz Türkiye fotoğrafı eksik. Türkiye’nin demokrasi merkezi İzmir, selle, çamurla, çöple, işsizlikle boğuşuyor. İzmir bunlara layık değil. Söylediğimiz her söz, her proje bizim için namustur. Belediye başkanı, 'Namuslu olanı seçin' diyor. Ey Kocaoğlu söz namustur. Sen sözlerini yerine getirdin? Sözün namus olduğunu ne çabuk unuttun. 3. kez aynı boş vaadleri vermeyi İzmirliler'i kandırmak yakışıyor mu?" dedi.

ED(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)