AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İzmir’in geri gittiğini, İzmir’i yönetenler de söylüyor. İzmir büyük bir köye dönüşüyor. Bu şikayeti etmek sonuç vermiyor. Buna 'Dur' demenin zamanı geldi" dedi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Balçova Çiçek Mezatı'nı ziyaret etti. Yıldırım, borsaya katıldı, banttan geçen karanfillerden tanesi 23 kuruştan 2 bin 500 adet satın aldı.
S.S. Flora Çiçekçilik Üretim Kooperatifi 2. Başkan Ali Osman Öğmen sektöre destek verilmesini şart koşarak, yüzde 18 KDV’nin düşürülmesini, Vakıflar Yasası’nda değişiklik yapılarak, çiçek yerine para bağışının kaldırılmasını talep etti. Öğmen, "Neden bir Hollanda olamıyoruz? Orada çiçekteki KDV yüzde 6. Verginin düşürülmesi, sektöre gerçek anlamda bir destektir. Bizim çiçeğimiz sabah öğle akşam satılmıyor" dedi.
Toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti Balçova Belediye Başkan adayı Hasan Özcan da katıldı. Özcan, "Hizmet kervanını bugün buradan başlatıyoruz. Çelenk göndermeye ilişkin mücadelenin içinde yer aldım" dedi.
'GÖREV VERİLİRSE SORUNLARI ÇÖZERİM'
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmirliler tarafından seçilir de göreve gelirse sorunu çözeceğini belirterek, 'Bu konu bizim konumuz değil bu filanca bakanlığın işidir' gibi kolaycılığa kaçmayacağını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:
"Çiçekçilik iki türlü yapılıyor. Özellikle İzmir’de süs bitkileri Bayındır başta olmak üzere birçok ilçede yapılıyor ve ciddi pazar payına sahip. Birçok belediye buradan yıllık bazda 5-10-15 ton gibi bir büyüklüğe ulaşan alımlar yapıyor. Ancak kesme çiçekte durum farklı. İç ve dış talebe göre burada fiyat belirleniyor. İki sorun var. Daralan üretim alanları ve satışı özendirecek bir iki ciddi düzenleme ihtiyacı. Cenazelere çiçek yerine çelenk gönderilmesi vakıflara para yardımı yapılması çiçekçiliği olumsuz yönde etkilediği görülüyor. Kapsamlı bir dosyanız var. Bizim yolumuz sizi tanımak sorunlarınıza aşina olmak ve İzmirliler bize bu şerefli görevi tevdi ederlerse ‘bu konu bizim konumuz değil bu filanca bakanlığın işidir’ gibi kolaycılığa kaçmayacağız. Sizlerle birlikte doğru olan işlerde doğru olan projelerde arkanızda olacağız. Bu bir tanışma ve sorunları dinleme, anlama birbirimizi tanıma ziyaretidir."
'KENTİN KALBİ BALÇOVA’DA İYİ BİR GÖRÜNTÜ YOK'
Binali Yıldırım, Balçova’da kentin kalbi olan ilçede iyi bir görüntünün olmadığını öne sürerek, denizin kullanılmadığını, teleferiğin çalışmadığını söyledi. Yıldırım, "Balçova bir değişim yaşıyor. Termal turizmin ilçe için önemi var. Eko sistemi iyi kullanmak gerekiyor. Bu nedenle Balçova’da uzun süredir devam eden imar ve yapılaşmayla ilgili tartışmaların da bir noktada sona ermesi lazım. İlçenin geleceğinin hangi alanda olacağına karar verilmesi lazım. Aksi taktirde herkes mağdur. Şehrin tam kalbinde iyi bir görüntü yok. Çiçek, güzellik demek. Bu güzelliğin bu bölgeye yansıması gerek ama bölgeye havadan baktığınız zaman kötü durumda denizi kullanamıyor. Baraja doğru yükselen yeşil dağlarda teleferik çalışmadığı için insanlar o güzellikten de yararlanamıyor" dedi.
'İZMİR’İN GERİ KALDIĞINI İZMİR’İ YÖNETENLER SÖYLÜYOR'
Yıldırım, İzmir’in geri kaldığını İzmir’i yöneticilerinin bile söylediğini belirterek, göreve geldiklerinde şikayet değil hizmet üreteceklerini ifade etti. Yıldırım, şöyle konuştu:
"Biz mazeret değil iş ve hizmet üreteceğiz. Sorunların parçası olmayacağız, çözümün parçası olacağız. Biz 11 yılımızı böyle geçirdik. Hep iş ve hizmet odaklı çalıştık, kolaycılığa kaçmadık. İzmir’in geri gittiğini İzmir’i yönetenler de söylüyor. İzmir büyük bir köye dönüşüyor. Bu şikayeti etmek sonuç vermiyor. Buna dur demenin zamanı geldi. Antalya’ya 12 milyon turist geliyor. İzmir dünya, tarih kültür çiçekçilik, liman ve ticaret kentine nüfusunun yarısı kadar bile turist gelmiyorsa bu sorgulanmalı. Ne kadar çok insan gelirse hareketlilik o kadar artar. Sadece süs bitkileri değil refüjlerdeki yol kenarındaki çiçekleri değil kesme çiçek üreticileri destekleyecek her imkanı yasal çerçevede kullanacağız. Vakıflar Yasası ve KDV konusunda seçimlerden sonra ele alacağız mücadelesini birlikte vereceğiz. Taleplerimizin makul ve kabul edilebilir olması gerek. Her şeyi istemek hiçbirinin olmaması anlamına gelir."
MİNİ MİTİNG
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Balçova Sevgi Yolu’nda mini miting yaptı. Yıldırım, teleferiği açılmamasına tepki göstererek, şöyle konuştu:
"Biz, Marmaray ile iki iki kıtayı birleştirdik, ama şu Balçova’da teleferiği bir türlü açamadılar. Hizmetten mahrum kalmış İzmir’in en önemli ilçesindeyiz. Belediye o kadar hizmet yapmış ki bütçesi yetmemiş 28 milyon lira borçlanmış. Bir yıllık bütçeden fazla. Kültür merkezi mi yapıldı? Park mı yapıldı? Jeotermal enerji her eve gidecek dendi gitti mi? İnsanları buradan otobüslerle Çanakkale’ye, Nevşehir’e oraya buraya götürmekle belediyecilik olmaz. Belediyecilik önce buradaki sorunları çözmekle olur. Bize yetkiyi verirseniz biz hiçbir zaman mazeret üretmeyeceğiz, hizmet üreteceğiz. Bunun sözünü veriyorum. Çünkü bizim 11 yıllık siyasi hayatımıza dönüp baktığınızda Türkiye’nin her köşesinde hizmet var."
'İZMİR KÖYE DÖNÜŞTÜ'
Binali Yıldırım, ilçenin köye dönüştüğünü iddia ederek, "Şu ilçeye bakın. İlçe şehirle köyü bir arada yaşıyor. Bir tarafta inşaat atıkları bir tarafta koyunlar otluyor. Bu bir vizyonsuzluktur. Burada imar sorunu var. Bununla ilgili özel yasa çıkardık. Buranın sağlık kenti olması için yasa çıktı ancak o Büyükşehir Belediyesi’nde bekliyor. İnsanlar eğer hizmet yapma kabiliyetleri yoksa her zaman mazeret üretirler. İzmir’de de 10 yıldır üretilen mazeretlerin bedeli İzmir’in büyük köye dönüşmesidir" dedi.
'100 LİRA VERMİŞİZ 50’SİNİ HARCAMIŞSIN'
Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe gerçekleşmesinin yüzde 50 olduğunu ileri sürerek, şu eleştirilerde bulundu:
"Büyükşehir Belediyesi 'İş yapacaktık ama Hükümet engel oldu paramız gelmedi' diyor. Koca bir yalan. İzmir’e verilen bütçe diğer illerden daha fazla. Yüzde 90’dan fazlasını devlet veriyor. 7 yıllık bütçeyi inceledim. Gerçekleşmesi yüzde 50’nin altında. 3 milyar liralık parayı harcayamamış 'Biz destek almıyoruz' diyor. 'Onun için hizmet yapamıyoruz' diyor. Kardeşim sormazlar mı sana, 100 lira vermişiz 50’sini harcamışsın 50’sini harcayamamışsın kimse bu mazeretlerle İzmirli’yi daha fazla oyalayamaz. İzmirli’nin vaktini çözemez. Şahsım ve ekibin 30 ilçede İzmir’e yakışacak bir ekip kurduk. Bizim anladığımız şey hizmettir, iştir, çalışmaktır, üretmektir."
'LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ'
Binali Yıldırım, rakibi İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 'İzmirliyiz yaparız' sloganına tepki göstererek, şunları söyledi:
"İzmirliyiz yaparız' diyor. Lafla peynir gemisi yürümez. İzmirli neyin yapıldığını neyin yapılmadığını gün gibi biliyor. Balçova bunu çok iyi biliyor. Biz söz verip seçim olduktan sonra sözünü unutanlardan olmadık, olmayacağız. Bugün de yanınızdayız 1 Nisan’da da beraber olacağız. Karar verirken bugüne kadar kim bu kente ne verdi bundan sonra ne verecek iyi düşünün. Seçimden sonra kaybolacak bir yeni beş yılın ahı vahıyla şikayet etmeye o zaman hakkınız olmayacak. Hizmet için biz buradayız takdir ederseniz bize destek verirseniz. Hizmette sınır olmaz. Destek vermeseniz bile bu ilin milletvekili olarak destek veririm."
ŞİMDİ DE ODA PARFÜMÜ
Öte yandan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, adını taşıyan kadın-erkek olarak üretilen parfümlerden sonra şimdi de oda parfümü dağıtmaya başladı. İstanbullu bir işadamının özel üretip Binali Yıldırım’ın seçim çalışmaları yaptığı yerlerde dağıttığı parfümlere bambu çubuklu oda parfümü de eklendi. Yıldırım İzmir’in Balçova İlçesi’nde seçim çalışması yaparken, görevliler de içine bambu çubuk konulan ve hoş bir koku salgılayan cam şişe içinde, üzerinde Binali Yıldırım yazan parfümleri dağıttı. Oda parfümleri de partililerden büyük ilgi gördü.