ANKARA, () - CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden bir öğrencinin koruma polisleri tarafından dövülmesi olayı ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.
Milletvekili Emre Köprülü soru önergesinde, "AKP döneminde bir durumu protesto etmenin bedelinin canından olmak, şiddet görmek olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bu ülkede en temel demokratik hak olan protesto hakkı ne yazık ki AKP iktidarı döneminde uygulanamamakta, iktidar sahipleri tarafından en sert biçimde cezalandırılmaktadır" dedi.
Son olarak İstanbul'da bir üniversite öğrencisi en temel hakkı olan protesto hakkını kullanarak Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a tepkisini gösterdiğini, bu nedele de Bilal Erdoğan'ın korumalarının sert müdahalesine uğradığını belirten Köprülü, şöyle devam etti:
"Anayasal hakkını kullanarak, protesto hakkını kullanan bir Üniversite Öğrencisi tarafından İstanbul'da protesto edilen Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın koruma ordusunun savunmasız bir durumda olan öğrenciyi darp etmesi talimatını kim vermiştir? Üniversite öğrencisinin basına yansıyan görüntülerde hiçbir şiddet içermeyen protestosu sonrası korumaların öğrenciye yönelik saldırısını onaylıyor musunuz? Soma'da kaybettiğimiz 301 maden işçisi için yapılan protesto eylemi sonrası Üniversite öğrencisinin Bilal Erdoğan'ın korumaları tarafından sorguya çekilmesi olayını doğru buluyor musunuz? Onlara bu hakkı kim, hangi yasa vermiştir? Bu ülkede protestonun temel bir hak olduğu iktidarınız tarafından kabul edilmekte midir? Anayasanın 34. Maddesine yönelik değerlendirmeniz nedir? Yapılan protestoyu Anayasal bir hak olarak değerlendiriyorsanız Başbakan'ın oğlunun korumalarının bu öğrenciye karşı yaptığı darp ve şiddete karşı bir işlem yapacak mısınız? Öğrencinin protesto esnasında korumalar tarafından uğradığı darp ve şiddet görüntülerinin ardından daha sonra karakola götürüldüğü doğru mudur? Burada yapılan işlem nedir?" 

(HT)