Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, () - ANTALYA'nın Kepez İlçesi MHP Belediye Başkan Adayı Murat Dinç, yönetimine talip olduğu belediyenin karşısına Yörük çadırı kurdu. Yaptığı işi sultanların fetih öncesi otağ kurmasına benzeten Dinç, belediyeyi fethedeceğini söyledi.
MHP Kepez Belediye Başkan Adayı Murat Dinç, yaklaşan seçimler öncesinde seçmenlere ulaşmak için ilginç bir yol tercih etti. Başkanlık koltuğuna oturmaya talip olduğu belediyenin karşısında Yörük çadırı kuran Murat Dinç, buradan seçmenlerine gözleme, pişi, lokma ve yayık ayranı dağıttı. Başkan adayına eşi Nejla Dinç de eşlik etti.
İKRAMLARDA BULUNUYORUZ
Yörük çadırı önünde basın mensuplarına açıklama yapan Murat Dinç, seçimin bir yarış olduğunu, bu yarışa farklı şekilde girip eğlence katmak istediklerini belirtirken, belediyeye yakın olmak için çadır kurduklarını vurguladı. Murat Dinç, "Burada bize misafir olanlara ikramlarda bulunuyoruz. Bizim kültürümüzü anlatan ikramlarda bulunuyoruz. Pişi yapıyoruz. Tuluk koyduk, yayık ayranı yapıyoruz. Gözleme yapıyoruz ve 'tatlı yiyip tatlı konuşalım' diye lokma tatlısı ikram ediyoruz" dedi.
ÖNEMLİ OLAN GÜZEL YARIŞMAK
Amaçlarının yarışı renklendirmek olduğunu aktaran Murat Dinç şunları söyledi: "Önemli olan güzel yarışmak. Çünkü sonuçta kim kazanırsa kazansın dostluklarımız devam edecek. Kepez devam edecek. Biz bunun için bunu yaptık. Gelen misafirlerimize bunları ikram ediyoruz ve herkesi de misafirliğimize bekliyoruz."
OTAĞIMIZI KURDUK FETHETMEYE HAZIRIZ
Kurdukları çadırı sultanların fetih öncesi otağ kurmasına benzeden Dinç, "Özellikle buraya kurduk. Hani fetih yapmadan önce sultanlar otağ kurarmış ya, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesi gibi biz de seçimi alacağımıza inanıyoruz, herşey bunu gösteriyor. Onun için biz de bir adım yakın olalım dedik, otağımızı kurduk. Fethetmeye hazırız" diye konuştu.

ÖÖ (HA/RT) (FOTOĞRAFLI)