Serkan SALCIOĞLU/ İNEBOLU,(Kastamonu),() - KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi Belediye Başkanı MHP'li Engin Uzuner, hakkındaki iddialara cevap verdiği mitingde ağzını bozdu. Vergi borcuna karşılık icra yoluyla maaşından her ay kesinti yapıldığını anlatan Başkan Uzuner'in, söz konusu borçla ilgili yazışmaları çıkarıp, "Alın bunları k....za s....n" demesi şaşkınlık yarattı.
MHP'den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzuner, 30 Mart seçimlerinde partisi tarafından yeniden aday gösterildi. Uzuner, akşam saatlerinde belediye meclis üyesi adaylarının tanıtıldığı belediye meydanındaki mitingde halka hitap etti. Sahibi olduğu sürücü kursunun, başkan seçilmeden önce devlete olan borcunu belediye kaynaklarından ödediği yolundaki iddialara cevap veren Uzuner, "Allah'tan başka kimseye borcum yok. Ben 1980'den bu yana ticaret yapıyorum. Maliyeye borcu olan devlet haczini yapıyor. Böyle bir borç yok" dedi.
Sürücü kurslarının geriye dönük borçları ile ilgili TBMM'de kanun çıkarıldığını, kendisinin de bundan faydalandığını ifade eden Engin Uzuner, "Ben vatandaşlık hakkımı kullandım. İnebolu Mal Müdürlüğü'ne gittim. Ben bu haktan yararlandım. Davadan vazgeçtim. Uzlaşmaya gittik, taksit yaptık. Taksitten önce de belediye maşıma mal müdürlüğünden haciz geldi. 36 ayda ödendi icraya. Alın lan bunları k... za s....n" diyerek, elindeki borcu ödediğine ilişkin yazışmaları fırlattı.
Malvarlığı ile ilgili tartışmalara da cevap veren Uzuner, konuşmasında Ak Parti yönetim kurulu üyelerine de tepki gösterdi. Başkan Uzuner, "Ak Parti yönetim kurulu üyeleri, 2-3 tanesi. Bunların ne şekilde hırsızlık yaptıklarını, sahtekarlık yaptıklarını belgeleriyle açıklayacağım. Onları çıktıkları o kümese sokmazsam namerdim" diye konuştu.

SS (EE/RT) (FOTOĞRAFLI)