Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Belediyesi tarafından Ak Parti Belediye Başkan adayları adına vatandaşlara ayni ve nakdi yardımı yapıldığı iddia edildi. MHP’lilerin şikayetiyle yardım yüklü kamyonete el koyan polis, sürücüsünün ifadesini aldı. 
Kahramanmaraş Belediyesi tarafından merkez Dulkadiroğlu İlçesi’ndeki bazı mahallelerde Onikişubat İlçesi’nin Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek referansıyla ayni ve nakdi yardım yapılarak seçmenlerin etkilenmeye çalışıldığı öne sürüldü. MHP’li bir grup tarafından akşam saatlerinde üzerinde ‘Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ yazısı bulunan odun çuvalları yüklü bir kamyoneti durdurarak polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis tarafından odun yüklü kamyonet, Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çekildi. MHP’lilerin şikayeti üzerine adı açıklanmayan kamyonet sürücüsünün ifadesi alınırken, kamyonet otoparka çekildi.
İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar da ilçe emniyet müdürlüğüne gelerek konuyla ilgili bilgi aldı. Adalar, "Konu adliyeye intikal ettiği için savcı beyin talimatıyla gerekli tahkikat yürütülüyor. Birazdan zaten ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacak. Kamyonet de garaja çekilecek" dedi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ise yardım yapılmasına karşı olmadıklarını, seçim öncesinde vatandaşların etki altına alındığına tepki gösterdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Ak Parti hükümetinin ve ona bağlı belediyelerinin ortaya koymuş olduğu yardım dağıtma işini Dulkadiroğlu bölgesinde yine her zaman olduğu gibi erzak ve para yardımı dağıtılmaktadır. Biz yardımların dağıtılmasında herhangi bir sıkıntımız yok. Vatandaşımızın en doğal hakkıdır. Sosyal devlet anlayışıyla dağıtılabilir, ama yanında parayla birlikte ve seçim ortamında böyle bir şeyin dağıtılmasını maalesef üzüntüyle karşılamaktayız. Arkadaşlarımızın tespit ettiği ve üzerindeki yüklerle birlikte karakola getirerek savcılığa suç duyurusunda bulunarak ve kamyonların da yine irsaliyelerinin olmadığı, fatura bilgilerinin olmadığı tespit edildi. Bunun için biz gerekli işlemin yapılması için savcılığa başvurduk. Yine maliyeye de başvuruda bulunarak seçimlerin olduğu bir dönemde insanlarımızı küçümseyici hareketleri kınıyoruz. Senenin 365 günü yardım dağıtılabilir, vatandaşlarımızın bu yardımları almasında da bir sorun yok. Buna karşı değiliz fakat böyle bir seçim atmosferine girmişiz, şurada 15 gün kalmış yardımlarla birlikte tüm mahallelerde baskı yaparak yardımın yapılmasını kınıyoruz."
Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan sürücü serbest bırakılırken, yardım yüklü kamyonet otoparka çekildi.

MY (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)