AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi Kemerkaya Beldesi'nde bazı tesislerin temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beldenin kapatılacak olması nedeniyle kendisine sitem eden vatandaşa, "Ben en az 5 çocuk yapın dedim, ama olmadı. Nüfusa bakıyor. Beni, Kemerkaya belediye başkanı kabul eder misiniz" dedi.
Bolvadin İlçesi'ndeki Kemerkaya Göleti ve Sulama Tesisi'nin temel atma törenine Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar ve Bolvadin İlçesi'ne yapılan yatırımları anlatırken, bir vatandaş, "Sayın Bakanım Kemerkaya'yı köy yaptınız. Bu Kemerkaya'ya yakışmadı" diyerek sitem etti. Bakan Eroğlu, bu siteme karşılık "Ben en az 5 çocuk yapın dedim, ama olmadı. Nüfusa bakıyor. Belirli yerleri birleştirelim dedik ama olmadı. Bu sadece Kemerkaya'ya olan bir şey değil. Beni, Kemerkaya belediye başkanı kabul eder misiniz" dedi.
Törendeki vatandaşların alkışlaması üzerine Bakan Eroğlu, 1600 nüfuslu Kemerkaya Belediye Başkanı AK Parti'li Asım Yavuz'a 'Beni yeni belediye başkanınız kabul eder misiniz' sorusunu yöneltti. Başkan Yavuz, "Başımızın üstünde yeriniz var" diyerek Bakan Eroğlu'nu alkışladı.
SAĞLIK ALANINDA BORÇ MÜJDESİ
Konuşmasında vatandaşların hastanelere 1000 liraya kadar borçlarının silineceğini de açıklayan Bakan Eroğlu, Türkiye'yi şifalı bitkiler merkezi yapacaklarını, gelecek yıl bu bitkilerin ihracatından 500 milyon dolar kazanmayı hedeflediklerini kaydetti.
'HUZURUMUZU BOZMAK İSTİYORLAR'
Milletvekili Halil Ürün ise dershanelerin kapatılması konusunda bilgi verdi. Eğitim konusunda gerçekle hiç alakası olmayan bir tartışmanın milletin huzurunu bozduğunu kaydeden Ürün, "Ortada hiçbir bakanlık, hükümet tasarısı veya kanun teklifi olmadığı halde son 15 gündür ülkemizde bir fırtına koparılıyor. Dershaneler kapatılacak, bilgi evleri kapatılacak, okuma salonları kapatılacak. Bu aziz millet huzursuz ediliyor. Şu mavi gök kubbenin altında huzurumuzu bozacak hiçbir gelişmeye ne AK Parti hükümeti müsaade eder, ne de sizin seçmiş olduğunuz Türkiye Büyük Millet Meclisi. Kesinlikle bundan emin olmalısınız ki bu hükümet ve bu meclis, sizlerin istemediği hiçbir şeyi hayata geçirmeyecektir."
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tesisin temelini attı.