ADALET Bakanlığı Yüksek Müşavirliğine, Personel Genel Müdür Yardımcısı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kardeşi Ünal Bozdağ atandı.
Atama, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Atama kararının basında yer almasının ardından tartışmalara neden olması üzerine açıklama yapan Bakan Bozdağ, 'Kardeşim aktif görevinden alınıp pasif bir göreve atanmıştır' dedi.
Bakan Bekir Bozdağ, tartışmalar sonrası yazılı olarak yaptığı açıklamada, Ünal Bozdağ’ın Yüksek Müşavirlik görevine atanması konusunda, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları kaydetti; 'Ünal Bozdağ, 1998 yılında hakimlik sınavını kazanmış, farklı yerlerde hakimlik yaptıktan sonra 2004 tarihinde Bakanlık merkez teşkilatında çalışmaya başlamıştır. Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ünal Bozdağ, Adalet Bakanlığı görevine atanmakla birlikte, abi-kardeş ilişkisi nedeniyle, icracı bir pozisyonda görev yapmasının doğru olmayacağını değerlendirdiğim için aktif görevinden alınıp pasif bir göreve atanmıştır. Takdir edilmesi gereken bu kararın tartışmaya konu edilmesini esefle karşıladığımı belirtmek isterim.'

(BY/RT)