Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "MHP katılmaz, diğer partiler katılırsa onlar beraber uzlaşabilir, bir metin ortaya koyabilirse, bu metin anayasa değişikliğini sağlayacak çoğunlukla Meclis'ten geçtiği zaman herhangi bir sorun yok. Diğer 3 partiyle bu çalışma yürüyebilir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK ile ilgili anayasa değişikliği konusunda BDP grubunu ziyaret etti. Bozdağ, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Anayasanın 159. maddesinde yapılacak bir değişiklik konusunda her türlü işbirliğine, birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade ettiklerini belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu, Demirtaş basına yaptıkları açıklamalarda anayasa değişikliğine sıcak baktıklarını ifade ettiler. Sayın Başbakanımız da aynı şekilde anayasa değişikliğine sıcak baktıklarını ifade ettiler. Olumlu bir görüşme olduğunu ifade edebiliriz" dedi. Şu anda yapılan görüşmede grup başkanvekillerini 'bizim önerimizi partinin yetkili organlarına götüreceklerini, oradaki karardan sonra kendi düşüncelerini ifade edeceklerini' söylediler. Şu anda bize iletilmiş herhangi bir görüş yok. İletildikten sonra değerlendireceğiz" dedi.

HSYK için oluşturulan modelde herkesin görüşlerinin olabileceğini belirten Bozdağ, "Sayın Başbakanımızın ifade ettiği hususlar da var ama bütün bunların tamamı eğer bir uzlaşma heyeti oluşturulursa o heyet tarafından değerlendirilecektir. O heyetin üzerinde uzlaştığı metin esas olacaktır. Şu anda herkesin bir fikri olabilir ama heyetin çalışmasından sonra netleşecektir. Önemli olan anayasa değiştirilecek çoğunluğun biraraya gelmesidir. Tabii biz böylesi bir uzlaşma ortamında MHP'nin de katıldığı, 4 partinin uzlaştığı bir metnin olmasını işin doğrusu daha da önemseriz, doğru buluruz. MHP katılmaz, diğer partiler katılırsa onlar beraber uzlaşabilir, bir metin ortaya koyabilirse, bu metin anayasa değişikliğini sağlayacak çoğunlukla Meclis'ten geçtiği zaman herhangi bir sorun yok. Diğer 3 partiyle bu çalışma yürüyebilir" diye konuştu.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Daha önce AK Parti grubunun yapması gereken ortaklaşma girişimlerinin bugün gecikmeli olarak yapılmasına tanıklık ediyoruz. Biz, bu ziyaretlerin HSYK ile ilgili tartışmalar başlamadan önce mutlaka yapılması gerektiğini ve siyasi partiler arasında mutabakat zemini aranması gerektiğini ifade etmiştik. Bugün de aynı düşüncedeyiz, gecikmeli de olsa böyle bir ziyaretin yapılmasını olumlu buluyoruz" dedi. (MV/FK)