ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda kendisine ve hükümete yönelik MHP milletvekilleri tarafından eleştirilince söz aldı. Görevden almalar ile ilgili olarak Bozdağ, "Şuanda açığa alınmış kimse yoktur görev yeri değiştirilenler vardır. Bu işlemlerin tamamı da yargı denetimine açıktır. Haksızlığa uğradığını düşünen yargıya gidebilir" dedi.

Bozdağ, şunları söyledi: "Hükümetlerimiz döneminde yolsuzlukla ciddi mücadele yapılmıştır. Türkiye'nin bugün geldiği noktayla bakıldığında bu mücadelenin somut noktalarını hep beraber görebiliriz. Bu mücadelenin somut sonuçlarını hep beraber görüyoruz. 234 Milyar dolarlık milli gelirin 800 milyar dolara gelmesi, sağlıkta, ulaşımda pek çok alanda büyük değişimlerin yaşanmış olması İMF borçlarını ödemiş ve borç verebilir bir Türkiye olması bizim hükümet olarak ortaya koyduğumuz başarının ve mücadelenin sonucudur. Biz hazineye uzanan elleri de kırdık, oranın içerisindeki fareleri de temizledik. O yüzden Türkiye bugün güçlü bir ekonomiye sahiptir ve güçlü şekilde yoluna devam etmektedir."

YOLSUZLUK KONUSU

Bozdağ, yolsuzluk konusuna da değinerek, "Yolsuzlukla ilgili kim olursa olsun bunların üzerine gidilmesi gerektiğini açık açık ifade ettik. Kim olursa olsun yolsuzlukla ilgili bir şey varsa bunların üzerine örtülmez ve bunların üzerine gidilir ve sonuna kadar gidilmesi gerektiğini biz açık açık söyledik. Bizim bu noktada herhangi bir sıkıntımız, rahatsızlığımız yoktur, olması da mümkün değildir. Anayasa 38 açık. Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar hiç kimsenin suçlanması esastır. Masumiyet ilkesi sadece bizim için, değil herkes için geçerlidir. Ama maalesef ülkemizde bu noktalarda çok büyük sorunlar ve problemler yaşandı. Bunları hep birlikte aşmamış lazım. Soruşturmaların gizli yürütülmesinin ana nedenlerinden bir tanesi insanların lekelenmeme hakkını muhafaza etmektir" dedi. "HAKSIZLIĞA UĞRADIĞINI DÜŞÜNEN YARGIYA GİDEBİLİR"

Görevden almalar ile ilgili de konuşan Bozdağ, "Görevden almalarla ilgili Türkiye bir hukuk devletidir. Memurların nasıl görev yapacağı kanunlarda bellidir. İlgili düzenlemeler vardır. Atamaya yetkili olanları farklı görevlendirebilirler. Şuanda açığa alınmış kimse yoktur görev yeri değiştirilenler vardır. Bu işlemlerin tamamı da yargı denetimine açıktır. Haksızlığa uğradığını düşünen yargıya gidebilir. Yargının verdiği karada hükümette herkeste bu karara uyar. Fişleme diye bir şey bizim hükümetlerimiz döneminde asla olmamıştır. Biz bütün fişlemeleri ortadan kaldıran adımlar attık, anlayışları hayata geçirdik Bu ithamların doğru olmadığını ifade ediyorum"diye konuştu.