İZMİR'de, AK Parti’nin Engelli Koordinasyon Merkezi İl Başkanı Ahmet Uğur Baran, Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı oldu. Baran, engelliler için yurt yapacağını dile getirirken, Karşıyaka halkı için de olimpik havuz ve hobi evleri açacağını söyledi.
Doğuştan yürüme engelli olan ve tekerlekli sandalye kullanan 32 yaşınraki Ahmet Uğur Baran, Dokuz Eylül Üniversitesi Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (BİMER) işletme yönetimi eğitimi aldı. Kemeraltı Çarşısı’nda oyuncak dükkanı işleten Baran’ın 3 yaşında Atlas adında bir oğlu var. Bir yıldır AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi İl Başkanlığı’nı yapan Baran, yaklaşık bin 500 engelli ile görüştü, 350’sinin evine girdi. Baran, engellilerin çoğunun sadece doktor kontrolü için sokağa çıktığını, özgüven sorunu yaşadığını ifade ederek, "Bu sorunun çözümü için örnek olmak istedim. Engellerinin kendi güçlerini fark etmeleri için yola çıktım. Beni örnek alan üç kişi sokağa çıksa ben amacıma ulaşmış olacağım. Ayrıca bedensel engelli olmam başkanlık yapmama engel değil. Çünkü belediye başkanlığı kazma kürekle çalışılan bir makam değil. Başkanlıkta yapılması gereken aklı doğru kullanmak, ekibi doğru koordine etmek. Eğer bu yeteneklere sahipseniz belediye başkanlığı yapamamak için bir neden yok" dedi.
Karşıyaka’da 25 yıldır yaşayan Baran, ufak düzenlemelerle ilçede engellilere yönelik mimari eksikliklerin tamamlanacağını vurgulayarak, sadece engellilerin değil herkesin başkanı olmaya talip olduğunu dile getirdi. Baran, "Karşıyaka’daki emekli öğretmenin, üniversitesi öğrencisinin gecekonduda yaşayan amcanın da başkanı olacağım. Kentsel dönüşüm, yeşil alan eksikliği, çöp toplanmasında yaşanan sıkıntılara da hakimim" dedi.
Engellilerin günlük, haftalık ve aylık kalmaları amacıyla yurt açacağını, şehir içinde sıkışan halkın toprakla buluşması, kendi ürününü yetiştirmesi için hobi evleri kuracağını belirten Baran, "AB fonlarından yararlanarak olimpik havuz açacağım. Varoşlarda yaşayan çocukların gitmeleri için etüt merkezleri açacağım. Burada çocuklar yaşam koçu eşliğinde dans, resim, müzik eğitimi alacak" dedi.