BDP, 29 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Şanlıurfa'dan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i aday gösterdi.
Diyarbakır'da 2004 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Osman Baydemir, 2 dönemdir bu görevi sürdürüyor. BDP'deki 2 dönem kuralı ve Diyarbakır'da kadın kotasının uygulanarak BDP'nin Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın aday gösterilmesi ile Baydemir, partisi tarafından tanınan bir isim olması nedeniyle ikna edilerek Şanlıurfa'da Ak Parti'nin adayı olan Vali Celalettin Güvenç'e karşı yarışacak.
ALTAN TAN'A TEKLİF GÖTÜRÜLMÜŞTÜ
BDP, Şanlıurfa'da Ak Parti'nin adayını açıklamasını beklemiş ve Ak Parti'nin Vali Celalettin Güvenç'i aday göstermesi üzerine bu kent üzerine yoğunlaşarak bazı isimler üzerinde durdu. Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'a önce teklif götüren BDP, daha sonra Osman Baydemir ve Feridun Yazar ismi üzerinde yoğunlaştı, sonunda Baydemir'in partiden gelen görevi kabul etmesi ile aday kesinleşti.
İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın, BDP heyeti ile yaptığı görüşmede 2 dönem seçilmişlik kuralının önemli olduğunu, ancak bu karardan 2- 3 kişinin istisna tutulabileceğini söylediği belirtilmişti. FA(GG/COŞ)