BDP, kadın kotası uyguladığı seçim çevrelerinden Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, 25 yaşındaki Rezzan Zoğurlu'yu aday gösterdi. Üniversite öğrencisi olan Zoğurlu'nun katıldığı bir eylem nedeniyle 13 ay cezaevinde yattığı belirtildi.
BDP, Diyarbakır'da bugün kadın belediye başkan adaylarını tanıtırken, Türkiye'nin en genç adayı olarak tanıtılan Rezzan Zoğurlu, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nden aday gösterildi. PKK'nın 27 Kasım 1978 yılında kurulduğunu ilan ettiği Lice'nin Fis (Ziyaret) Köyü'nde, PKK kurulduktan tam 10 yıl sonra 27 Kasım 1988 tarihinde dünyaya gelen Rezzan Zoğurlu'nun, aynı zamanda örgütün kurucu kadroları arasında yer alan Allaatin ve Seyfettin Zoğurlu'nun yeğeni olduğu belirtildi. Zoğurlu'nun bazı aile fertlerinin faili meçhul cinayetlere kurban gittiği öne sürüldü.
13 AY HAPİS YATMIŞ
Lice'den belediye başkan adayı gösterilen Rezzan Zoğurlu, 2011 yılında Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Belediyesi'ne bağlı Kardelen Kadınevinde çalışırken, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı bölümünü kazandı. Zoğurlu, öğrenci olduğu dönemde bir eyleme katıldığı gerekçesiyle tutuklandı. 13 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Zoğurlu, üniversite eğitimine devam ediyor.