BDP Milletvekili Altan Tan, seçim bürosu açılışı için geldiği Erzurum’un Tekman ilçesinde Başbakan Erdogan'ın günde 5 saat konuştuğunu ileri sürerek "Bir başbakan günde 5 saat konuşur mu? Yav 5 saat konuşuyor günde. Çizgi filmlerden fazla çıkıyor televizyonlarda" dedi.
Tekman ilçesindeki meydanda toplanan yaklaşık 500 kişi Altan Tan'ı beklerken halay çekti. Altan Tan, alkışlar ve 'Tekman seninle gurur duyuyor' sloganıyla karşılanırken Abdullah Öcalan’ın posterleri açıldı. Altan Tan, meydanı dolduranlara "Gelin Orta Doğu'da yeni bir düzen kuralım. Barış, kardeşlik olsun. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sunni, Şii, Müslim, Gayri müslim Allah'ın verdiği bu gökyüzünün altında birlikte barış içinde yaşasın. Allah'ın bize verdiği güneş bize verdiği ırmaklar, tarlalar, araziler, göller, nehirler, denizler hepimize yeter. Dedik ki ‘gel kendi şahsi ikbalin peşinde koşma’. ‘Ben padişah olacağım, bütün herkese hükmedeceğim’ diyor. Bu bir diktatörlük peşinde koşma. Kürdün, Türkün, Arabın da hakkını ver. Tarikatlar, cemaatlar, tekkeler, cem evleri de serbest olsun. Kim nasıl istiyorsa öyle yaşasın. Bunun yolu yeni bir anayasa. Peki niye bu yeni anayasayı yapmadın? ‘Vakit yoktu, uzlaşma olmadı’. Hakim ve savcılar kanunun bir gecede geçirdin ve bin hakim ve savcıyı aynı gün tayin ettin. Onun için değerli kardeşlerim başbakanın gittiği bu yol, yol değil" diye konuştu.
Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonlarda çok fazla konuştuğunu ileri sürerek şunları söyledi:
“Bir başbakan günde 5 saat konuşur mu? Yav 5 saat konuşuyor günde. Çizgi filmlerden fazla çıkıyor televizyonlarda. Çocuklar çizgi filmlerden hoşlanıyorlar ama bunu gördükleri zaman korkuyorlar. Küçükler baba, anne diye saklanıyorlar. Bu dede niye bu kadar bağırıyor diyorlar. Bir yeri mi ağrıyor?"

NK(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)