ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'ndeki nevruz kutlamalarına katılan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Başkan Apo ve bütün siyasi tutsaklar özgür olmadan barış olmaz. Biz 'özgürlük' diyoruz onlar, 'hırsızlık', 'Biz hapisanelerin kapılarını açın' diyoruz, onlar 'para kasalarının kapısını açın' diyor, biz 'Vicdan' diyoruz, onlar 'cüzdan' diyor. İşte bizim aramızda fark var budur" dedi.
Silopi’de Devlet Hastanesi yanındaki boş alanda ve sağanak yağmur altındaki nevruz etkinliklerine, HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Polisin uzaktan izlediği nevruz etkinliğinde güvenliği, tertip komitesi tarafından sağlandı. Nevruz alanı içerisinde çok sayıda PKK flaması ve Abdullah Öcalan posterleri açıldı. Yüzleri kapalı bir grup, platforma çıkarak üzerinde Kürtçe 'PKK halktır, halk PKK' yazılı afişi açtı. Aynı grup daha sonra 10 metre uzunluğundaki YPG ve PKK flamalarıyla alanda tur attı.
Tertip komisyonu tarafından kurulan platformda HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selmak Irmak'ın kısa konuşması ardından BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan söz aldı. İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'ın Türkiye'de çözüm sürecini başlattığını söyleyen Kaplan, şöyle devam etti:
"Sayın Öcalan'ın girişimleri sayesinde Türkiye'de bir yıldır ölümler olmuyor. Ancak AKP hükümeti, bu tarihi fırsatı değerlendirme yerine Kürt sorununu çözümsüzlüğüne sürüklemiştir. Hala Kürt halkının seçilmişleri zindanlarda tutulmaktadır. AKP'nin işte bu çözümsüz politikalarına 30 Mart'ta nevruzun coşkusuyla cevap ereceğiz. 30 Mart’ta AKP'nin biletini keseceğiz. Bu Kürdistan topraklarında artık hırsız, zalim ve katillerin yeri yoktur. Silopi, katliam merkezi haline getirildi. O JİTEM’ciler tek tek serbest bırakıldı. Şu iyi bilinmelidir; Başkan Apo ve bütün siyasi tutsaklar özgür olmadan barış olmaz. Bunu AKP başta olmak üzere bütün dünya bilmelidir. Tek bir insanımız hapiste kaldığı sürece; Erdoğan, Ergenekon, Amerika, Avrupa Konseyi ve tüm dünya bilsin, insanlarımız özgür olmadıkça, dilimizi özgür olmadıkça, topraklarımız özgür olmadıkça, bize durmak yok. Biz özgürlük diyoruz onlar, 'hırsızlık', biz hapishanelerin kapılarını açın diyoruz onlar, 'para kasalarının kapısını açın' diyor, biz vicdan diyoruz onlar, 'cüzdan' diyor. İşte bizim aramızda fark budur." 
Milletvekilleri, Kürtçe türküler eşliğinde, platformda halay çektikten sonra Nevruz ateşini birlikte yaktı.

MSY(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)