BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP'ye yönelik sözlerini eleştirerek, "Biz siyasi partiyiz ve seçime gireceğiz, yarın yarışacağız. Seçim yarışında elbette ki her parti kendi fikrini söyleyecek. Sayın Başbakan değil miydi 'Silahlar sussun, fikirler konuşsun' diyen. Eğer fikirler konuşacaksa eleştiriler sert olabilir" dedi.
Şırnak ve ilçelerinde bayramlaşma programlarına katıldıktan sonra Ankara'ya dönmek için Şerefettin Elçi Havalimanı'na gelen Hasip Kaplan, AB'nin ilerleme raporu, çözüm süreci ve Başbakanın bayramın birinci günü BDP'ye yönelik eleştirilerini değerlendirdi. BDP'li Kaplan, Hükümetin Avrupa Birliği konusunda ev ödevlerini yapmadığını sonrad a mızmızlandığını savunarak şunları söyledi:
"Görevini yapmamışsın, ondan sonra da 'bizi almıyorlar' diye itiraz ediyorsun. İlerleme raporu diyor ki 'eşitlik, özgürlük, adalet konusunda adım adatacaksın, bu üç konu düşünce, örgütlenme özgürlüğü, demokratik haklar, seçim, bu konularda adım atmak zorundasın.' Adım yok, adım atın diye uyarıyor hükümeti. Ev ödevlerini yapmıyorsun, ondan sonra da mızmızlanıyorsun. Düşünce, örgütlenme özgürlüğü sağladın mı, adaleti sağladın mı, bunun önündeki engelleri kaldırdın mı, anayasayı değiştirdin mi, yasaları değiştirdin mi, seçim yasasını değiştirdin mı hiç birini yapmadı.Bundan ders çıkarmanız gerekir diyerek hükümeti uyarıyoruz," 
'SÜRECİ KİM BİTİRİRSE, SONUÇLARI ÇOK AĞIR OLUR'
Başbakan Erdoğan'ın bayramın birinci günü çözüm süreci ile ilgili söyledikleri ve BDP'ye yönelik eleştirilerini de yanıtlayan BDP'li Hasip Kaplan şöyle konuştu:
"Başbakan, çözüm sürecinin ne kadar değerli olduğunun, ne kadar önemli olduğunun farkında. Bu çözüm sürecini her kim ki bitirirse sonuçları çok ağır olur. Hiç kimse bunun altından kalkamaz. Kendi dışındaki siyasi partileri ifade açıklamaları konusunda şuçluyor. Başbakanın siyasi partileri uyarması, tehdit etmesi hukuken etik değildir, siyaseten etik değildir. Bu çözüm sürecinin ruhuna uygun değildir. Sayın Başbakanın biraz daha dili konusunda sağduyulu olmaya, çözüm sürecini olumlu bir şekilde etkilemeye çağırıyoruz. Biz siyasi partiyiz ve seçime gireceğiz, yarın yarışacağız. Seçim yarışında elbette ki her parti kendi fikrini söyleyecek. Sayın Başbakan değil miydi 'silahlar sussun, fikirler konuşsun' diyen. Eğer fikirler konuşacaksa eleştiriler sert olabilir, ama kabul edecekler. Hiç bir parti bir partinin ne devamı, ne uzantısı ne de emrindedir. Hele hele bizim gibi özgürlük mücadelesi veren bir parti bu konuda kararlı bir tutum sergiler."