Bedir ALTUNOK/KARS, () - BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Berkin Elvan için annesiyle birlikte Türkiye'nin yüreğinin yandığını söyledi.
BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ile yaklaşık 100 partili il binası önünde 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganı attı. Milletvekili Mülkiye Birtane, anaların ağlamaması için her zaman haykırdıklarını Berkin Elvan'ın annesiyle birlikte Türkiye'nin yüreğinin yandığını belirtti. Mülkiye Birtane "Gezi direnişinden bugüne kadar Berkin direndi. Ama artık o gencecik vücudu, o çocuk vücudu dayanamadı şehitler kervanına katıldı. Berkin şahsında tüm gençlerimizi, tüm şehitlerimizi bir kez daha buradan saygıyla anıyoruz. Ölümsüzlüklerini bir kez daha haykırıyoruz. Mücadelelerini devam ettireceğiz" dedi.
HDP Kars İl Başkanı Ayhan Gezici ise "Berkin'e 14 yaşında kıydılar. Ne insanlığın, ne siyasetin ne de savaşın kabul etmeyeceği bir katliamdır bu. Berkin, Gezi'de ortaya çıkan direnişin sembolüdür. Berkin'in ve Gezi direnişinde ölen tüm çocukların, gençlerin hangisinin faili içerde? Gezi için direnenleri hapse attılar milyarlarca doları götürenler tahliye oldular" diye konuştu.

BA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)