BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a 'Kabak' anlamına gelen Kürtçe 'Kundır', Zazaca da 'Kuwik' dedi.
BDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Karlıova İlçesi'nde partisinin seçim bürosunun açılışında Bingöllü olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı eleştirdi. Bakan Yılmaz'ın gittiği yerlerde BDP'li slogan siyaseti yapmakla eleştirdiğini söyleyen Baluken, Türkçe 'Kabak' anlamına gelen Kürtçe 'Kundır', Zazaca da 'Kuwik' dedi. Baluken, "Kabağın içi nasıl boşsa Cevdet Yılmaz da bir o kadar boş bir bakandır" dedi. Bakan Yılmaz'a eleştirilerini sürdüren Baluken, şöyle dedi:
"Burada Cevdet Yılmaz'a 'Boş bakan' diyorum. Onun ismini 'Boş bakan' koymuşuz. Tabii insanın ufku dar olunca, o insan 'Özgürlük mücadelesi nedir?' diye tek cümle okumayınca, bir halk özgürlük gereğince hangi bedelleri vermiş bunu bilmeyince, o sanıyor ki 'BDP slogan siyaseti yapıyor.' Oysa ki, bu sloganların atılması için Kanireş'in (Karlıova) kaç gencini hayatını verdiğini, kaç gencin cezaevlerine girdiğini bilse böyle diyemezdi. Kanireş halkı yıllarca 'Biji serok Apo, Biji Kürdistan' diyebilmek için onlarca evlatlarını cezaevlerine gönderdi. O bedelleri ödedi ondan sonra bu sloganlar atıldı. Bunu bilmeyen, anlamayanlar özgürlük mücadelesini tanımayanlar şimdi meydanlarda dolaşarak boş konuşuyor. Güya biz slogan siyaseti yapıyormuşuz. Bunu söyleyenle karşı Kanireş halkı olarak Ankara'da duyulacak şekilde 'Biji serok Apo sloganlarının yüksek sesle söylemeliyiz. Karlıova'yı bilmeyenler, Karlıova'nın ne kadar ağır bedeller ödediğini bilmeyenler Karlıova'ya gelerek polis kahvaltılarında konuşuyor."
Bakan Yılmaz'ın Karlıova halkının ne çektiğini bilmediğini ileri süren Baluken, "Zaten Karlıova'ya geldiğinde 5 panzer arkada, 5 panzer önde korumalar ordusu yanında. Yahu sen burada kendini kimden koruyorsun? Eğer Karlıova halkından panzerler seni koruyorsa hiç Karlıova'ya gelme. O panzerlerin ve koruma orduları Karlıova halkının beyninde neleri düşündürüyor sen bunu bilmezsin. Acaba bu zalimler, panzer ve korumalar hangi köye baskın yapıp, hangi evlatları gözaltına alacağını düşünüyor. Hasanova'ya Burmataşı'na şafak operasyonları düzenleyenler Karlıova'ya bu görüntülerle geliyorlar."

SB(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)