BDP Kadın Meclisi tarafından hazırlanan, Kadın Seçim Beyannamesi' Diyarbakır'da düzenlenen bir toplantıyla açıklandı. BDP'li kadınlar toplantıya yöresel kıyafetleriyle katıldı.
BDP Kadın Meclisi tarafından hazırlanan Kadın Seçim Beyannamesi, Merkez Kayapınar Belediyesi 'Cigerxun Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla açıklandı. Toplantıya, BDP Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, Milletvekilleri Gülser Yıldırım, Selma Irmak, Ayla Akat Ata ve Nursel Aydoğan ile çok sayıda partili katıldı. BDP'li kadınların toplantıya yöresel kıyafetleri ile katıldığı toplantının yapıldığı salona, Abdullah Öcalan'ın yayınlanan son  fotoğrafının asıldığı görüldü. Toplantıda ayrıca BDP'nin Türkiye genelinde yerel seçimlerde aday gösterdiği 123 'eş başkan' sahneye davet edilerek partililere tek tek tanıtıldı.
Slayt gösterisi ardından, Kadın Seçim Beyannamesi, Devrimci Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivisti Kibriye Evren tarafından okundu. Evren, erkek ve kadın arasındaki güç dengesizliğinin giderilmesi için yüzde 40 cinsiyet kotasını, tüm politik yapılanmalarda tüzüğe koyarak hayata geçirdiklerini, bu sayede Türkiye genelinde kadın belediye başkanlarının yüzde 58'inin BDP'li olduğunu söyledi.
'Eşbaşkanlık sistemi' ile özgürlük anlayışına dayalı eşitlik yaklaşımını, yönetimde eşit temsiliyet düzeyine taşıyarak, kadın temsiliyetini eşitlik ilkesi düzeyine yükselttiklerini anlatan Evren, şöyle dedi:
"Eşbaşkanlık sistemi' ile kadın-erkek eşitliği ve özgürlüğünü hayata geçirmek için, erkek egemen iktidarı yıkıp, köleliği ortadan kaldırarak, tam eşitlik ve özgürlük sistemini kurmayı hedefliyoruz. Siyaseti demokratikleştirmek için yerel yönetim mekanizmalarında da eş başkanlık sistemini uygulayacağız. Belediye başkanlıklarında eşit temsiliyetin en güçlü göstergesi olan eşbaşkanlık sistemi, dünyada ilk kez Kürdistan'da uygulanıyor. Bu, kadının eşit temsiliyeti konusunda devrimsel bir adımdır. Tüm yerel politika, program ve projelerin, kadın bakış açısıyla hazırlanması, değerlendirilmesi ve uygulamaya konulması amacıyla yerel yönetimlerimizde kurumsal ve yapısal değişim ve dönüşümler gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde bu yapısal değişikliklerin bir parçası olarak büyük şehirlerde kadın daire başkanlığı, ilçe belediyelerinde kadın müdürlüğü gibi idari yapılar oluşturacağız. Bütün yerel hizmetlerimize kadınların, kadın özgürlükçü bakış açılarını ve özgün duruşlarını yansıtmalarını sağlamak amacıyla önümüzdeki dönemde Toplumsal Cinsiyet Etki Değerlendirme Raporu yöntemini uygulamaya başlayacağız."