BDP, Tunceli Belediye Başkanlığı'na aday adaylığı için başvuru yapan 6 partiliyi, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.
Adayların tanıtım toplantısında konuşan BDP İl Başkanı Ergin Doğru, 'Dersim' olarak tanımladığı Tunceli'de BDP'nin 2 dönemden bu yana kadın belediye başkanlarıyla hizmet verdiğini, bu dönem 6 erkek adayın başvurduğunu, halka hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Belediye başkanlığı başvurusu için sürenin dolduğunu hatırlatan Doğru, şöyle dedi:
"Aday adaylığı için başvuru süresi sona erdi ve hazırlıkları tamamladık. Büyük bir ihtimal bu hafta sonu ön seçimi yaparak adayımızı belirleyeceğiz. Ön seçim bittikten sonra Dersim'de dokratik ve devrimci güçler ile ittifak yapmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız ve büyük oranda birçok devrimci ve demokratik kurum, kuruluş ve siyasi parti ile ittifak yapacağız. Bazı kurumlar ile ittifak görüşmelerimiz devam ediyor ve iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum. Dersimliler'e daha iyi hizmetler yapabilmek ve daha güçlü bir yönetim için bütün kesimler ile ittifak ve işbirliği yapmak arzusundayız."
Halkın Tunceli'de geçmişte makarna ve pirinçle beyaz eşya ile kandırılmaya çalışıldığını öne süren Doğru, bu kesimlerin 'Boylarının ölçüsünü aldıklarını' söyledi. Doğru, şöyle konuştu:
"Bu dönemde böyle girişimlerde bulunabilirler ama kimse bunlara kanmayacaktır. Bu topraklarda, büyük bedeller ödeyerek halkımıza hizmet vermeye çalıştık. Bundan sonra da halkımıza en iyi hizmeti vermek için uğraş içinde olacağız. İki dönem kadın belediye başkanlarımız halkımıza en iyi şekilde hizmet verdi. Şimdi yapılacak bu seçimde kadın belediye başkanımızın bayrağını bu kez erkek bir arkadaşımız devralacak ve yeni hizmetler ile yolumuza devam edeceğiz. Halkımızın rahat, huzuru için her türlü fedakarlığı yapacağız. Mevcut belediye başkanımız Edibe Şahin, Dersim için çok büyük hizmetler yaptı. Gecesini gündüzüne katarak hizmet getirmeye çalıştı. Şahin'in bırakacağı yerden yeni bir arkadaşımız hizmetlere yenilerini ekleyerek devam edecek."
Ergin Doğru daha sonra BDP'den aday adaylığı için başvuran, Musa Kulu, Erdoğan Çakar, Mehmet Ali Bul, Murat Polat, Haydar Çetinkaya ve Vedat Emir'i basına tanıttı. Adaylar da yapacakları hizmetleri yaptıkları kısa konuşmalarla anlattı.