Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde kutlanan nevruzda konuşan BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, "Kan ve ölümlerin durması bizi bir adım daha cennete yaklaştırdı" dedi.
Bugün öğle saatlerinde BDP ilçe binası önünde toplanan kalabalık, sloganlarla belediye meydanına doğru yürüyüşe geçti. Polisin kontrol noktasından geçen grup, İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Yöresel elbiseler giyerek sahnede halkı selamlayan Doğubayazıt Belediye Başkanı BDP'li Canan Korkmaz ile BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, Kürtçe konuşma yaptı. Aktaş konuşmasında, "Kürt halk önderi Abdullah Öcalan çatışma sürecini bitirerek kanı durdurdu. Bugün başkaldırı günüdür. Sayın Öcalan her zaman eşitlikten, kardeşlikten yana çok önemli şeyler söylemiştir. Biz sizlere sesleniyor ve diyoruz ki, kanın durması, insanların ölmesi durunca biz cennete bir adım daha yaklaştık. Fakat bizi büyük bir felakette beklemekte çünkü daha bir ayağımız cehennemin içindedir. Cennete ulaşmak için herkes kendi sorumluluğunu bilmeli" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Kemal Aktaş, Belediye Başkanı Canan Korkmaz’la birlikte nevruz ateşi yaktı. Daha sonra vatandaşlar Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti.

Yİ(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)