BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici yolsuzluk, hükümetin 'Demokratikleşme paketi adı altında' yolsuzluk, rüşvet ve terör olaylarına karışanların siyasi yasaklarını kaldırdığını söyleyerek, "Türkiye'de ne kadar rüşvetçi, hırsız, ihaleye fesat karıştıran ve terörist varsa hepsinin siyaset yasağını kaldırdılar. Hiç şüpheniz olmasın böyle giderse önümüzdeki seçilecek mecliste daha fazla hırsız, daha fazla rüşvetçi ve daha fazla terörist olacaktır" dedi.
BBP Lideri Mustafa Destici, Kütahya'da partisinin yeni il binasının açılış törenine katıldı. Mehter takımı eşlindeki partililer tarafından karşılanan Destici, BDP İl binasını açılışında kalabalığa hitaben konuşma yaptığı konuşmasında, "Öncelikle şehit liderimiz Muhsin başkanın bugün doğum yıl dönümü kendini bir kez daha rahmetle minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun mekânı cennet olsun" dedi.
Partilerinin daha gerek önceki hükümetler, gerekse bugünkü hükümetin yaptığı doğru şeylerin yanında, yanlışların ise karşısında olduklarını söyleyen Mustafa Destici, şöyle konuştu:
"Dün ve önceki günlerde doğu Türkistan'da Müslüman kardeşimiz, Uygur kardeşimiz katil Çin tarafından zulme uğrayarak katlediliyor. Son 15 gün içerisinde Kaşkar ve Yarkent başta olmak üzere bu Doğu Türkistan'daki şehirlerimizde 20'den fazla kardeşimiz kurşuna dizilerek hayatını kaybetti. Türkiye buna niye tepki vermiyor? Niye hükümet buna bir tepki vermiyor. Şu PKK'lılara gösterdiğiniz yakınlık kadar, ey hükümet sözcüsü 17 yıl PKK kurmaktan, askere polise kurşun sıkmaktan hapis hayatına mahkûm edilmiş birisi için döktüğün gözyaşını niye Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizden esirgiyorsun?"
APO'NUN SİYASET YASAĞI KALDIRILDI
Mustafa Destici, hükümetin 'Demokratikleşme paketi adı altında' yolsuzluk, rüşvet ve terör olaylarına karışanların siyasi yasaklarını kaldırdığını söyledi. Abdullah Öcalan'ın da siyasi yasağının kalktığını savunan Destici şunları kaydetti:
"Bundan birkaç ay evvel hükümet demokratikleşme paketi adı altında bir paket çıkarttı. Biz olumluyu da söyleyen bir muhalefetiz. Bu paketin en olumlu taraflarından belki de bir tanesi kamuda başörtüsü serbestliğinin getirilmesiydi. Sayın Başbakan çıkıp paketi açıklarken 'Artık siyasetin önündeki yasakları kaldırıyoruz. Oy verme yaşına gelen herkesin partilere üye olmasının önündeki engelleri kaldırıp yolu açıyoruz' dedi. Daha sonra açıldı bakıldı ki ne kalkıyor? Siyasi partiler yasasının on birinci maddesinin b fıkrasındaki altıncı madde kaldırıldı. Kimin siyaset yapma yasağı kalktı bununla birlikte? Hırsızların, yolsuzluk yapanların, ihaleye fesat karıştıranların, rüşvet alanların, tecavüz suçu işleyenlerin. Yani ne kadar suç varsa bunu işleyenlerin siyaset yasağı kaldırıldı. Bu bir kılıftı daha önemlisi kimin siyaset yasağı kaldırıldı. Apo'nun siyaset yasağı kaldırıldı. Başta PKK'lı teröristler olmak üzere bütün terör eylemlerine katılmış olanların siyaset yasağı kaldırıldı. Siyasette zaten yeteri kadar rüşvetçi, hırsız, ihaleye fesat karıştıran var dedik. Yeteri kadar terörist var mecliste zaten, siz şimdi bunu kaldırarak daha azılılarını mı meclise getirmeye çalışıyorsunuz? Türkiye'de ne kadar rüşvetçi, hırsız, ihaleye fesat karıştıran ve terörist varsa hepsinin siyaset yasağını kaldırdılar. Hiç şüpheniz olmasın böyle giderse önümüzdeki seçilecek mecliste daha fazla hırsız, daha fazla rüşvetçi ve daha fazla terörist olacaktır."
Destici, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ayakkabı kutularından çıkan dolarlarla ilgili olarak da "Başbakan, dolar rezervlerinden bahsedince biz Merkez Bankası'ndaki, Dünya Bankası'ndaki dolar rezervlerinden bahsediyor zannettik. Meğer ayakkabı kutularındaki dolar rezervlerinden bahsediyormuş. Bunu ancak operasyon yapılınca anlayabildik" dedi.