TÜRKİYE- Suriye sınırına yapılan duvar ve Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Otasu Köyü yakınlarında sınıra çekilen tel örgüyü protesto etmek amacıyla BDP tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesinde miting düzenlendi. Mitingte konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir yanda İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşülürken, diğer yandan Kürt halkına zulum yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Demirtaş, "Eğer bir yerde Kürtler özgür olacaksa, Kürdistan'ın dört parçasında özgür olacaktır" dedi. Miting sonrası ilçe merkezinde göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. 
Cizre'de BDP ilçe binası önünde toplanan partililer, gruplar halinde mitingin yapılacağı alana giderken, miting nedeniyle ilçede kapankler bugün açılmadı. Cizre dışından bir çok il ve ilçeden de BDP'lilerin katıldığı miting için çevre illerden takviye gelen polis ekipleri  ilçede önlem aldı. Polis ekiplerinin zırhlı araçlarla miting alanının karşısında bulunan Suriye sınırdaki tel örgülerin yanında konuşlandıkları görülerken, mitinge BDP Genel başkanı Selehattin Demirtaş, Milletvekilleri Hasip Kaplan, Nazmi Gür ve Mülkiye Birtane  de katıldı. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı mitingte Abdullah Öcalan'ın İmralı'da çekilen yeni fotoğrafları ve PKK flamaları taşındı.
'KÜRDİSTAN İSMİ CENEVRE TUTANAKLARINA GİRECEK'
Mitingte ilk konuşmayı yapan Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, Kürt halkının yüzyıllardır bu sınırları tanımadığını ve bundan sonra da tanımayacağını belirterek şöyle dedi:
"Dün Güney Kürdistan'da PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile görüştüm. Bana 'Cizre halkına en sıcak selamlarımı götür, bizim yanımızda olduklarını biliyoruz' dedi. Kürtler, Cenevre 2 konferansına müthiş bir birliktelikle katılacaklar. Biz Meclis raporlarına Kürdistan ismini koyunca çılgına dönenler, kendilerini eğri meğri yapmasınlar. O isim, Cenevre Konferansı tutanaklarına girecek."
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Rojava devrimine destek olmaya dönük gösterdikleri çabaların sonuçsuz bırakılmaya çalışıldığını, şimdi Kürtlerin her yerden Rojava halkına destek elini uzattığını, ama her yerden ambargo uygulandığını öne sürdü. Suriye'de özgür bir Kürdistan istenmediğini söyleyen Demirtaş yöyle konuştu:
"Bizim için Qamışlo ne ise, Nusaybin'de odur. Cizre ne ise, Cizira Botan odur. Bugün oraya ambargo uygulanırsa bizim üzerimize de uygularlar. Peki biz buna izin verirmiyiz, vermeyiz. Özgürlükleri ve statüleri için Cenevre 2 Konferansı'na Kürt Yüksek Konseyi altında katılacak olan Kürtleri, AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan engellemeye çalışmaktadır. Sen bir yandan İmralı'da serok Apo ile görüşeceksin, diğer yandan da Kürt halkına zulüm uygulayacaksın. Biz buna izin vermeyiz. Eğer bir yerde Kürtler özgür olacaksa, Kürdistan'ın dört parçasında özgür olacaktır. Biz bunun siyasetini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."
'ROJBAŞ BAŞBAKAN'
İstanbul'daki Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına da değinen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
"AKP şimdi topu taca atıyor. Bir de 'devlet içinde devlet var' diyor. Biz de diyoruz ki Rojbaş (Günaydın) Başbakan. Sana dokununca mı, senin ayakkabı kutullarında paralarına dokununca mı aklın başına geliyor. Van'da çocuklar ayakkabısız dolaşıyor, üşüyor. Senin ayakkabı kutularında bakanların çocukları paraları götürecek. Nerede peki senin dürüstlüğün, samimiyetin. Dün Kürtleri ayaklar altına alırken, sen onları cezaeevlerine atıyor, ama senin taraftarların yolsuzluktan hapise girerken 'bu büyük bir komplodur' diyorsun. Peki bu mu senin adalet anlayışın?"
SURİYE SINIRINA YÜRÜDÜLER
Konuşmadan sonra BDP'liler, miting alanı yakınında bulunan Suriye sınırına doğru yürüyüşe geçti. Sınırına yürüyen BDP'liler, sınır tellerinin önünde bulunan polis barikatını yıktı. Ardından sınırda kalabalığa tekkar konuşan Demirtaş, sadece Suriye'nin Rojava bölgesi ile Türkiye arasındaki sınırların değil, bütün Ortadoğu coğrafyasındaki sınırların kaldırılması gerektiğini söyledi. Sınır boyunca BDP'lilerin yaptığı 1 kilimotrelik insan zinciri eylemi yaklaşık 10 dakika sürdükten sonra miting sona erdi. 
YOL KAPATANLARA GAZLI MÜDAHALE
Miting sonrası ilçe merkezine dönen BDP'liler İpek ve İdil yollarını trafiğe kapatırken, polis yolu trafiğe açmak için gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. göstericilerinde taş ve molotof kokteyleri ile karşılık verdiği olaylar ara sokaklarda devam etti.