'ONBAŞI DEĞİL, BİR KİŞİNİN BAŞI BİLE OLAMAZSIN'
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman'da partisinin belediye başkan adaylarının tanıtıldığı mitingte konuştu. Basın Kavşağı'nda düzenlenen mitinge yaklaşık 8 bin kişi katıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin Genelkurmaş Askeri Savcılığı'nın takipsizlik kararı vermesine sert tepki gösterdi. Daha önce Genelkurmay Başkanı hakkında 'onbaşı' dediğini hatırlatan Demirtaş, şöyle dedi:
"Başbakan'ın da bilgisi içinde bu katliamın yapıldığını Genelkurmay savcısı ortaya çıkarmış. 34 ana kuzusunun ölümüne nedense savcı, suç teşkil etmemiş. Haksız da değiliz. 100 yıldır daha doğrusu Şeyh Sait isyanından bu yana Kürtlere yapılanlara suç değilmiş gibi bir anlayış var. Kürt ve Alevi katledile katledile devlet kurulmuş. Genelkurmay Başkanına 'onbaşı' dedim diye bana dava açıldı. Buradan düzeltiyorum. Onbaşı değil, bir kişinin başı bile olamazsın. Kürt'e biçilen değer maalesef budur. Bu savcılar Kürt'e adalet dağıtamaz. Kürt'e Kürdistan lazım. Kürtlerin bunu tamamlaması lazım. Kürtler de kendini yönetmekle bu zulmü artık ortadan kaldırır."
'HER GÜN POLİSLERİN YERİ DEĞİŞİYOR'
İçişleri Bakanı'nın oğlu gözaltına alındı diye her gün polislerin yerinin değiştirildiğini  söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti:
"Üç bakanın oğlu içerdedir diye atamalar durmuyor. Roboski katliamında bir kişinin kıymeti yok muydu? Neden tek bir kişi hakkında soruşturma açılmadı. AK Parti, Van Başkale'de parayla aday arıyor ama bulamıyor. AK Parti adına Batman'da seçime hazırlananlar Başkale'ye baksınlar. Biz bu toplumu mahcup etmedik, etmeyeceğiz de." Arif ARSLAN / BATMAN, ()