DİYARBAKIR'da, hafta sonu gerçekleştirilen BDP Gençlik Meclisi Olağan Kongresi sırasında gönderde bulunan Türk bayrağının bazı kişiler tarafından indirilmesiyle ilgili açıklama yapan BDP Gençlik Meclisi, "Bizim bayraklarla bir derdimiz sorunumuz olsaydı, birlikte yaşamanın bu kadar ısrarcısı olmazdık. Birlikte, bir arada yaşamanın ısrarcısıyız. Bu yaklaşımımızı bilmeyen kalmadı diye düşünüyoruz" dedi.
Diyarbakır'da hafta sonunda yapılan BDP Gençlik Meclisi Kongresi sırasında spor salonunun direğinde asılı bulunan Türk bayrağı bir grup tarafından indirildi. Bayrak daha sonra polisler tarafından alınarak yeniden yerine asıldı. Tepki çeken bayrak indirilmesiyle ilgili yazılı açıklama yapan BDP Gençlik Meclisi, kongrenin görkeminin basında da ciddi bir yer bulduğunu, ancak yaşanan bayrak krizinin bu derece abartılmasının doğru olmadığı savunuldu. Bayrak ile ilgili tutuman partinin genel bir yaklaşımı olarak ele alanmasının haksızlık olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Kim olduğunu dahi bilmediğimiz birkaç kişinin yaklaşımını, kongremizin ve partimizin yaklaşımıymış gibi değerlendirmek hakkaniyet ölçüleriyle uyuşmaz. Bizim hiçbir bayrakla bir sorunumuz yoktur. Kongremizin yarattığı coşkuyu, yapılan açıklamalarla gergin bir ortama çekmenin gereği olmadığını düşünüyoruz. Başbakan'dan, İçişleri Bakanı'na kadar yapılan açıklamalar ortamı germeye yönelik açıklamalardır. Bizim bayraklarla bir derdimiz, sorunumuz olsaydı, birlikte yaşamanın bu kadar ısrarcısı olmazdık. Birlikte, bir arada yaşamanın ısrarcısıyız. Bu yaklaşımımızı bilmeyen kalmadı diye düşünüyoruz."

FA(GG/COŞ)