Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, () - BARIŞ ve Demokrasi Pardisi (BDP), 11 Temmuz'da Ankara'da yapacağı 3'üncü olağan kangresi öncesi Diyarbakır'da İl Başkanları toplantısı düzenledi. Kongre hazırlık komitesi adına konuşan Kamuran Yüksek, 60 yönetim kurulu üyelerinin kadın ve erkekler arasında eşit olacağını söyledi.
BDP 3'ncü Olağan Kongresi öncesi, Diyarbakır İl Binası'nda bugün il başkanları toplantısı yapıldı. Sabah başlayan toplantıda, kongre hazırlık komitesi adına konuşan ve KCK/TM ana davasında tahliye edilen son grup arasında yeralan Kamuran Yüksek, parti olarak yeni takip edecekleri politikalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Suriye'nin, Rojava Bölgesi, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Ortadoğu ve Türkiye'deki çözüm süreci dahil son gelişmeleri değerlendiren Yüksek, BDP'nin bir tabela partisi olmayacağını belirterek, Kürdistani yönünü koruyacağını, geliştireceği politikaları da hükümetin adım atmasını beklemeden uygulayacağını söyledi. Çözüm sürecine daha fazla katkı sunması amacıyla  Abdullah Öcalan için artık ev hapsi veya benzeri uygulamalara gidilmesi gerektiğini ifade eden Yüksek, bundan sonra, farklı inançları, gençlik ve kadınları daha fazla kapsayan bir politika güdeceklerine değindi. 60 kişiden oluşan parti yönetim kurulu üyelerinin de, 30'unun erkek, 30'unun da kadından oluşacağını ifade eden Yüksek, birinin fazla olması gerekiyorsa bu tercihin de kadından yana olacağını söyledi.
Ankara'da 11 Temmuz'da yapılacak olağan kongre için Avrupa ve dünyadaki birçok devlet liderinin davet edilen kongreye, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin de davet edildiği belirtildi. Yaklaşık 3 saat süren konuşmadan sonra, BDP il başkanları toplantısı basına kapalı devam etti.

FOTOĞRAFLI