Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde BBP ile alakası olamayan kişileri il başkanı olarak göstererek, 'bize destek veriyorlar' dediğini belirterek, bu tür davranışların siyasi ahlaka sığmadığını söyledi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Gaziantep'te düzenlenen bölge illeri il başkanları toplantısına katıldı. Toplantı öncesi gazetecilere gündemi değerlendiren Kartal, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ülkenin büyük bir gerilim yaşadığını söyledi. Gerilimi yaratan kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia eden Kartal, "Biz parti olarak gerilimden uzak, ayrışmaktan uzak, sakin, herkesin kendi iradesiyle sandığa giderek oy kullanmasını istediğimiz bir seçim süreci istiyorduk. Fakat süreç böyle gelişmedi. Ancak şu bilinmeli ki; Allah'a şükür partimizde çatlak, ya da herhangi farklı bir ses yok. Elbette farklı düşünen olabilir, oyunun rengi farklı olanlar olabilir. Ama bunu bir kavga aracı haline getirmek, hiçbir partilimize ve Alperen'e yakışmaz" dedi.
"1996'DAN BU YANA DESTEK VERDİK"
Başbakan Erdoğan'ın geleneklerinden gelen siyasi harekete 1996 yılından bu yana destek verdiklerini belirten Kartal, "1996'da Refah-Yol hükümetine biz destek verdik. 2004'te AK Parti'ye yine biz destek verdik. 2007'de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini destekledik. 2010'da doğru yapıldığına inandığınız referanduma yine biz destek verdik. Sadece ilkelerimizi ortaya koyarak Türk milleti adına, Cumhurbaşkanı'nda olacak kriterleri yazdık, "Kim bu kriterlere uyarsa biz ona destek vereceğiz" dedik, çıktı ama meydanlarda bize, 'ilkesiz, karnı geniş, zavallı' dedi. Bu dile aynı şekil yanıt vermemiz mümkün değil, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'ndan aldığımız terbiye buna müsaade etmez" diye konuştu.
"SİYASİ AHLAKA UYGUN DEĞİL"
Başbakan Erdoğan'ın, Van mitingi sırasında BBP İl Başkanı olarak sahneye çıkardığı kişinin, partileriyle alakası olmadığını ve benzer birçok olayın yaşandığını söyleyen Kartal şöyle devam etti:
"Seçim meydanlarında il başkanımız olmadığı halde, birilerini sahneye çıkararak halkı selamlatmak nasıl bir siyasi ahlak? Düzce'de olmayan ocağımızı ocak başkanı diye medyaya sunup, '40 kişiyle AK Parti'ye geçti Alperenler' demek, siyasi ahlakın neresinde var. Eskişehir'de daha 3 ay önce sadece partimizden aday olmuş ve bir daha partimizin kapısını açmayan insanları toplayarak, AK Parti rozetini takmak, 'Büyük Birlik Partisi'nden insanlar saf saf AK Parti'ye geçiyor' yorumunu yapmak siyasi ahlaka uymaz."

FOTOĞRAFLI