İZMİT(Kocaeli), ()- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetme Kurulu Üyesi Serhat Duyar, 'Çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türklük ve Müslümanlığı ile gurur duyan bir aday olduğunu, Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın ise 'Mevsimlik milliyetçilik' söylemlerinde bulunduğunu öne sürdü.
Serhat Duyar, BBP Kocaeli İl Başkanı Şeref Gönenli ve BBP İl Yöneticileri, Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ve Türk Ocağı Yönetimini ziyaret ederek Cumhurbaşkanı seçimlerini değerlendirdi. Duyar, İhsanoğlu'nu 'Milli bir aday' olarak nitelendirirken şöyle devam etti:
"AKP’liler İhsanoğlu’nun doğum yerine kafayı takmışlar. Bizler nerede doğacağımıza müdahil olamayız ama çocuğumuzun nerede okuyacağına ve torunumuzun nerede doğacağına müdahil olabiliriz. AKP’lilere başbakanın çocuklarının okuduğu ve torunlarının doğduğu ülkeleri hatırlatmak isterim. Ayrıca bizler için ve AKP seçmeni için İhsanoğlu’nun Türk toplumuna uymayan hiçbir yönü yok. Son günlerde AKP tabanında İhsanoğlun’a teveccühün artması bunu göstermektedir. Sayın Erdoğan’ın 'Her türlü milliyetçilik ayaklarımızın altındadır' demesi ve işine gelince milliyetçi söylemler geliştirmesi Erdoğan’ın her konuda olduğu gibi mevsimlik ve dönemlik siyaset yaptığının göstergesidir. Milliyetçi ve maneviyatçı ülkücü hiçbir kardeşimizin Erdoğan’ın mevsimlik milliyetçi söylemlerine itibar etmeyeceğini görmek bize memnuniyet vermektedir."
Serhat Duyar, BBP olarak önceliği millete, milli ve manevi değerlere verdiklerini ekledi.

FOTOĞRAFLI