BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gaziantep'te partisinin aday tanıtım toplantısında hükümetin paralel yapı söylemlerini eleştirdi. Hükümeti "eğer bu ülkede bir paralel yapı, bir örgüt varsa siz ne yapıyordunuz?" sözleriyle eleştiren Destici, "Bu paralel yapı kurulurken, siz gökyüzünde uçurtma mı uçuruyordunuz? Siz çelik, çomak mı oynuyordunuz?" diye sordu.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gaziantep'te partilileri ile buluştu. Bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Destici'nin yanı sıra İslahiye Belediye Başkanı ve adayı Malike Uludağ, il ve ilçe başkanları, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa'dan gelen partililer katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkarak partililerine seslenen Mustafa Destici, AK Parti hükümetini eleştirdi. 11 yıllık AK Parti hükümetinin hiç bir sorunu çözüme kavuşturamadığını öne süren Destici şunları söyledi:
"Ülkemizin temel problemlerinin hiç birisi çözülmüş değil. 11 yıllık bir iktidar var ülkede, sanırsınız ki dün iktidar oldular, ya da 17 Aralık'ta iktidara geldiler. Bu millet ilk dönemde anayasayı değiştirecek çoğunluk verdi. İkinci dönemde referandumla anayasa değiştirecek çoğunluk verdi. Üçüncü dönemde yine tek başına iktidarlık verdi. Uzun bir dönem, bir parti iktidarıyla Türkiye yönetiliyor. Buradan baktığımız zaman ne dış politikada problemlerin bir tanesi bile çözülebilmiş değil."
Hükümetin paralel yapı söylemlerini "Bu paralel yapı kurulurken, siz gökyüzünde uçurtma mı uçuruyordunuz?" sözleriyle eleştiren Destici şöyle konuştu:
"Her lise öğrencimizin 47'si sigara, 32'si alkol, 9'u uyuşturucu kullanıyorsa bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu, mevcut iktidardır. Sorunu başka yerde aramanın bize bir sonucu veya olumlu bir katkısı yoktur. Eğer bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, işsizlik, gelir dağılımında adaletsizlik, paralel yapı varsa, bunun sorumlusu mevcut iktidardır. Eğer bu ülkede bir paralel yapı, bir örgüt varsa, bir çete varsa siz ne yapıyordunuz? 11 yıldır siz iktidar değil misiniz? Bu paralel yapı kurulurken, siz gökyüzünde uçurtma mı uçuruyordunuz? Siz çelik, çomak mı oynuyordunuz?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikada, yanlış yol izlediğini öne süren Mustafa Destici, Suriye konusunda da hükümeti eleştirdi. Destici, milyonlarca Suriyelinin mülteci durumuna düştüğünü kaydederek, "Bunun 200 bini şuan Gaziantep'te. İslam kültürünün temel eserleri yerle bir edildi, yıkıldı. Büyük bir acıyı hep birlikte yaşıyoruz. Bakın biz, başından beri Esad'a karşı olduğumuzu söyledik. Bunu bugün demedik, başından beri söylüyorduk."
'BORÇ 588 MİLYAR DOLARA ÇIKTI'
İktidar olduklarında Türkiye'nin toplam borcunun 220 milyar dolar olduğunu, şu anda 11 yıl sonra 588 milyar dolara çıktığını anlatan Mustafa destici, "Bu gerçeği niye gizliyorsunuz milletten. Sayın Başbakan her çıktığında ihracat rakamlarını söylüyor. Ama ithalat rakamlarını söylemiyor, onu da 50 milyar dolardan aldınız 250 milyar dolara getirdiniz. Siz iktidar olduğunuzda bu ülkenin dış ticaret açığı sadece 14 milyar dolardı, bugün 100 milyar doları geçti."
Mustafa Destici, konuşmasının ardından partisinin Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa belediye başkan adaylarını tanıttı.