BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2009 seçimlerinde 20'ye yakın belediye kazandıklarını ve buralarda önceki partilerden 3 kat fazla hizmet yaptıklarını iddia ederek, "Yerel yönetimlerde Türkiye'nin en başarılı partisi BBP'dir" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin Sivas il teşkilatı tarafından düzenlenen aday tanıtım programına katılmak üzere akşam saatlerinde Sivas'a geldi. Fidan Yazıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Destici'nin yanı sıra, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu katıldı. Yaklaşık 2 bin partilinin katıldığı programda konuşan BBP Genel Başkanı Destici, "Bu yerel seçimler Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu durum itibariyle bir genel seçim havasına sokulmuş vaziyette. Yerel hizmetler gündeme getirilmiyor, yerel hizmetler konuşulmuyor. Biz BBP olarak 2009 seçimlerinde Sivas başta olmak üzere 20'ye yakın belediye kazandık. Şöyle bir anlayış oluşturulmaya çalışılıyor, yerel yönetimler iktidar partisinde olmazsa hizmet gelmezmiş. Biz BBP olarak bunu yerle bir ettik. Onun için ben başta Sivas Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
En başarılı belediyelerin BBP yönetimindekiler olduğunu savunan Destici, şöyle devam etti:
"Yerel seçimlerin yerel hizmetler değerlendirerek yapılması gerekir. Ve milletimizinde oyunu kullanırken, tercihini yaparken önceliğine bunu almalıdır diye düşünüyorum. Onun için biz BBP olarak bu konuda iddialıyız. Yerel yönetimlerde Türkiye'nin en başarılı partisi BBP'dir. En başarılı belediyeler BBP'li belediyelerdir. Bu hizmetler yapılırken, başta Sivas Belediyemiz olmak üzere, diğer ilçelerimiz ve belde belediyelerimizde hiç bir vatandaşımız arasında parti ayrımı gözetmediler."
"SİVAS'I YAZICIOĞLU'NUN KALESİ YAPARIZ"
BBP lideri Destici konuşmasının ardından, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden partilerinden aday olduğunu açıkladı. Başkan Doğan Ürgüp basın mensuplarına poz veren Destici daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu'na söz verdi. Sağlık problemleri nedeniyle bir süredir Sivas'a gelemediğini belirterek partililerinden özür dileyen Yazıcıoğlu, "Sayın başkanlarımızın yanında bana çok büyük söz söylemek düşmez. Rabbim utandırmasın inşallah, Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşallah Sivas'ı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, BBP'nin kalesi yaparız" dedi.
Daha sonra Sivas'a yeniden aday olan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, tekrar seçildiği takdirde gerçekleştirmeyi planladığı projelerden bahsetti.