BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yürütülen soruşturmanın selameti açısından hükümet elini ayağını bu davadan çekmelidir. İspanya’da bunu gördük. İspanya Başbakanı, 'Polise yardımcı olun' açıklaması yaptı. Bizzat soruşturma iktidar partisine yönelikti" dedi.
partisinin belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıtmak için geldiği Kayseri’de,  basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yıllardır demokratikleşemediğini çünnkü Meclis'teki partilerin ülkenin demokratikleşmesini istemediğini iddia eden BBP Genel Başkanı Destici, şunları söyledi:
"İleri demokrasili ülkelerde yasalar değişmiyor, kanunlar değişmiyor, polisler değişmiyor, yeni ek savcılar atanmıyor. Bu işler böyle olur. Eğer siz davaya yönelik bu yönde girişimlerde bulunursanız, bu bizlerde ve millete şüphe uyandırır. Biz söz vardır 'Yarası olan gocunur' demek ki sizinde yaranız var ve bu yönde tedbirler alma gereği duyuyorsunuz. Kısacası hükümet bu tür girişimlerden kaçınmalıdır. Çünkü doğrudan yargıya müdahale anlamına gelir. İlk etapta zaten suçsuz olanlar serbest kaldı, diğer tutuklular için de yargının nihai kararının beklenmesi lazım. Türkiye’de ne yazık ki geçmişten gelen sıkıntılar var. Ülkede en önemli problemler eğitime ve yargıya yönelik yapılan müdahalelerdir. İleri demokrasilerde bu alanlara yönelik düzenlemeler bir kez yapılır. İktidara, kişiye ve zamana göre değişmez. Eğer bu değişimler yapılırsa milletin yargıya olan güveni kaybolur. Türkiye’de demokratikleşmeyi iktidarlar istemiyor. Her gelen iktidar yargıyı kendi emrine almak istiyor. Bugün de yaşanan budur."
Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "İnlerine kadar gireceğiz’" yönündeki açıklamasını da eleştirerek, "Kimin inlerine gidilecek, bilmiyorum. Ülkeyi 30 yıldır kan gölüne çeviren PKK'lı teröristlerin inlerine girip o inleri dağıtsalardı. O inlere giremiyorlar ama sözde milletvekilleri o inlere girip çıkıyor. Keşke İmralı canisini asabilselerdi. Devlete meydan okuyan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırsalardı" dedi.
Tükiye’nin adı yolsuzlukla anılan ülkelerin başında geldiğini dile getiren Destici, "Son yaşanan olaylar bizleri şaşırtmadı. Az çok siyasetler uğraşanlar ülkenin nasıl bir yolsuzluk çarkı içerisinde olduğunu biliyorlardı. Bu sürpriz olmadı olsa olsa milletimiz üzerinde hayal kırıklığı oluşturdu. Milletimiz umudunu teslim ettiği muhafazakar iktidarın son yaptığı ile hayal kırıklığına uğradı. Yürütülen soruşturmanın selameti açısından hükümet elini ayağını bu davadan çekmelidir. İspanya’da bunu gördük. İspanya Başbakanı, 'Polise yardımcı olun' açıklaması yaptı. Bizzat soruşturma iktidar partisine yönelikti" diye konuştu.