BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de yasakların ortadan kaldırılmadığını, sadece PKK ve siyasi uzantılarına özgürlük olduğunu ileri sürdü. Destici, "PKK'nın siyasi uzantıları, eş başkanları 30 Mart yerel seçimleri için 'Bu bir yerel seçim değil referandum' diyorlar. Bu onlara göre özerkliğin referandumu" dedi.
Bayburt ve Gümüşhane'ye gitmek için havayolu ile Erzurum'a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi, havalimanında İl Başkanı Yener Gözütok ve partililer karşıladı. Yerel seçimlere 20'den fazla partinin girdiğini, 180 milyon lira AK Parti, 92 milyon lira CHP, yaklaşık 46 milyon lira da MHP'nin yardım aldığını belirten Mustafa Destici, şunları söyledi:
"Ondan sonra milli idare hırsızlığından, sandıktan bahsediliyor. Türkiye'yi yönetenlerde ülkeyi demokratikleştirmeli, özgürleştirmeli. Yasakları ortadan kaldırmalı. Şu anda geriye bir dönüş var. İnternete bile yasak koyuyorsunuz. 'Özgürleştireceğiz' diye gelmişsiniz maalesef tam tersi bir durum var. Sadece PKK'ya, onun siyasi uzantılarına özgürlük var. Güneydoğu'da seçim çalışmalarına gittim. Orada PKK'nın siyasi uzantıları iş, aş, ekmek, su, yol vaad etmiyor. 'Öz yönetim' diye yazmış bunu vaad ediyorlar. Yerel seçimlerde oy aldıkları takdirde kendi güvenlik güçlerini kuracaklarını söylüyorlar. Eş başkanları 'Bu bir yerel seçim değil referandum' diyor. Özerkliğin referandumu. Buna ne hükumetten ne de muhalefetten bir ses duyamıyorsunuz."
Bir gazetecinin Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­'nın ba­zı özel okul, yurt ve ders­ha­ne­ler­de baş­lat­tı­ğı 'ik­na oda­la­rı' hakkındaki sorusuna BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu ikna odalarını kabul edilemez görüyorum. Hükumetin ve bakanlık yetkililerinin bundan derhal vazgeçmesini tavsiye diyorum. Bu durumlar bize 28 Şubat süreçlerini hatırlatıyor. Kim tarafından, kime yapılırsa yapılsın fişlemelerin, ikna odalarının, baskınların, zulümlerin hepsine karşıyız. Bu bir insanlık suçu ve ayıbıdır. İşin doğrusu hükumetin ve bakanlık yetkililerini, bürokratların hiçbirine bunu yakıştıramıyorum. Daha fazla zarar vermeden ve zarar göremeden bu işten vazgeçmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Türk Dışişler'inin Kırım konusunda hiçbir varlık gösteremediğini iddia eden Destici "Maalesef Türk hükumeti ve Türk dışişleri bana göre burada da iflas etmiştir. İlerleyen günlerde biz bunun zararını ziyadesiyle göreceğiz. Çünkü hemen tepemizde Rusya, tam bir güç gösterisi yapacaktır" dedi.

KB(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)