Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - TBMM'nin yeni hizmet binasında milletvekillerine oda belirlenmesi için bugün kuralar çekildi. Çekilen kuranın ardından bazı milletvekilleri eski makamlarını boşaltarak yeni binaya taşınmaya başladı.

Yeni bina için kuraların belirlenmesinin ardından yoğun bir çalışma da başladı. Temizlik görevlileri binanın içi ve milletvekilleri odalarında yoğun bir temizlik çalışmasına başladı. Temizliği tamamlanan odalara ise milletvekilleri yerleşmeye başladı. Milletvekillerini kullanacağı odalar aynı boyutta. Odalarda, LCD televizyon, bilgisayarda mevcut.

Bugün odasına taşınan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Bugün yıllardan beri sürdürdüğümüz faaliyetlerden bir küçük odadan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz. Ancak yeni bir odanın mutluluğu var.Odamızı toparladık ve eşyalarımızı getiriyoruz.ödedi.

Yeni binada milletvekili odaları, komisyon toplantı salonları, otopark alanı ve diğer çalışma odaları bulunuyor. Yeni bina toplam 98 bin metrekare alandan oluşuyor. 5 yer altında olmak üzere 11 kattan oluşan binada 472 milletvekili odası var. Odaların milletvekili, danışman ve sekretere ayrılan kısmı toplam 40 metrekare. Sadece milletvekilinin odası net 18 metrekare, dolap ve tuvaletle birlikte 24 metrekare. Komisyon başkanları ve personeli için 26 oda bulunuyor. İkisi uluslararası komisyon toplantı salonu olmak üzere 9 komisyon toplantı salonu var. Uluslararası toplantı salonları 125 metrekare, diğerleri 90,120 ve 180 metrekare büyüklüğünde. Komisyon toplantı salonları randevulu sistemle çalışacak, bir toplantı salonu bir komisyona tahsis edilmeyecek. Komisyon, randevu alacak ve salonda ona göre çalışacak. Her katta toplam 50 metrekarelik toplantı salonları, ayrıca 500 kişilik çok amaçlı bir toplantı salonu olacak.

MANYETİK KARTLA GİRİŞ

Odalara giriş manyetik kartla yapılacak. Milletvekili ve sekreter oturduğu yerden bütün aydınlatmaları kontrol edebilecek, ışıkları açıp kapatabilecek. Bir butonla bütün ışıklar yanmayacak, programlanabilen bir aydınlatma sistemi olacak. Binada 568 araçlık kapalı otopark var. Milletvekilleri için 400 kişilik, personel için 600 kişilik yemekhane mevcut. 2 banka, erkek ve kadın kuaför salonları, lostra salonu ile 4 ziyaretçi kabul salonu mevcut. Genel Kurul'un bulunduğu binaya yer altından tünelle de geçiş yapılıyor. Tünelin duvarlarına Türkiye'nin değişik yerlerini anlatan resimler çizildiği görüldü.

() (FK)