CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Türkiye'nin 12 yılı aşkın bir süredir belli bir anlayışla yönetildiğini belirterek, "Bu anlayışı artık aşmamız lazım. Bu anlayışı aşmaya yönelik etkin halkın özlemlerine cevap verecek, gerçekten demokratik siyasi çözüm, bir siyasi yapılanma, en kısa zamanda devreye girecek, girmek zorundadır'' dedi.
CHP Milletvekili Deniz Baykal, memleketi Antalya'ya giderken Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde mola verip, partilileriyle bir araya geldi. Sıcak siyasi tartışmalardan uzak durduğunu belirten Baykal, ''Ama memleket meseleleriyle yakından ilgileniyorum. Türkiye'yi yakından izliyorum'' dedi. Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Baykal, şunları söyledi:
''Bu seçimde vatandaşlarımız görevlerini yapacaklar. Herkes inandığı doğrultuda oyunu kullanacak. Türkiye’deki büyük siyasi değişim özlemini, yenilenme özlemini, önümüzdeki dönem içerisinde mutlaka hayata geçireceğiz. Bunun gereğini hep beraber yapacağız. Bugün geride bıraktığımız olaylar her birisi, birer aşamadır. Birer süreçtir. 2011'de bir milletvekili seçimi yapıldı, daha sonra bir yerel seçim yapıldı. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Bütün bunlar o sürecin kritik dönüm noktasıdır. Ama Türkiye şu anda 12 yılı aşkın bir süredir belli bir anlayışla yönetiliyor. Bu anlayışı artık aşmamız lazım. Bu anlayışı aşmaya yönelik etkin halkın özlemlerine cevap verecek, gerçekten demokratik siyasi çözüm, bir siyasi yapılanma, en kısa zamanda devreye girecek, girmek zorundadır. Şu ana kadar bizi mutlu edecek bir sonuç yakalayamadık. Ama yakalayacağız. Sakın moralinizi bozmayın. Şimdiye kadar arzu etmediğiniz bir sonuç çıkmamış olabilir. Türkiye mutlaka kendi köklü siyasal birikiminin gerektirdiği, dünyanın şartlarına, demokrasinin şartlarına, hukuk devletinin gerektirdiği özlediğimiz siyasi tablonun içine mutlaka girmeliyiz.''

FOTOĞRAFLI