BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti'nin Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterilen Yusuf Ziya Yılmaz, kente dönüşünde partililer tarafından karşılandı. Başkan Yılmaz, "Hedefimiz, Samsun’u 19 Mayıs 2019’da herkesin beğeneceği ve Türkiye’nin en güzel 10 şehri arasına sokmak olacak" dedi.
İlk olarak 1999 yılında Anavatan Partisi, ardından da 2 dönem AK Parti’den belediye başkanlığı görevini yürüten Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dördüncü kez Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Dün Başbakan Erdoğan'ın TBMM'deki grup toplantısındaki açıklamasının ardından bugün Ankara'dan dönüşünde Samsun’un Havza İlçesi'nde partililer tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, tebrikleri kabul ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına geçti.
Burada basın toplantısı düzenleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "2002’den beri Türkiye’yi yöneten AK Parti iktidarımızın bugüne kadar hep oylarını arttırarak çizmiş olduğu siyasi trend, aynı şekilde 2014 ve 2015’te de devam edecek" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’e dönük AK Parti iktidarının ve Başbakan Erdoğan’ın bir vizyonu olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyme sürdürdü:
"19 Mayıs 2019 da Samsun için önemli bir tarihtir. Nasıl 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk’ün Samsun’a gelişi şehir için önemli bir olay, bir marka değeri, önemli bir dönüm noktası olarak görülüyorsa, onun 100’üncü yılı da önemlidir. Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacaksa, Samsun da Türkiye’nin en gelişmiş, en iddialı, her şeyi ile beraber birçok donanımını halletmiş 10 büyük şehrinden birisi olmalı hedefini önümüze koyuyoruz."